Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 1 vizitator online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
La multi ani, EUdivers ! Imprimare
joi, 15 februarie 2018

 Înfiinţată la data de 15 februarie 2006, organizaţia noastră a împlinit astăzi o duzină de anişori. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături :voluntari, parteneri , sponsori şi promitem că vom fi activi în continuare, cel puţin încă 12 ani !

                                                                                        

Active Image

 

 
COMUNICAT DE PRESĂ Imprimare
luni, 14 august 2017

 


            În perioada 1-30 august 2017, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate implementează proiectul “TINEreţea Tulcea în Acţiune”, cofinanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea.

             Scopul proiectului il constituie stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii tulcene prin dobandirea de competenţe specifice educaţiei non-formale .

            Obiectivul general îl constituie stimularea interesului tinerilor tulceni pentru educaţia non-formală, obiectivul specific al proiectului îl constituie dezvoltarea de competenţe specifice educaţiei non-formale pentru 17 tineri din municipiul Tulcea, cu vârsta între 14 și 25 de ani.

            Proiectul este implementat în perioada 1-30 august 2017 în municipiului Tulcea (pregătire, promovare) şi oraşul Sulina (formare grup ţintă), iar impactul asupra participanţilor va consta în dezvoltarea de competenţe care vor permite atât organizatorilor cât şi grupului ţintă să se implice ulterior în viaţa comunităţii prin realizarea de activităţi care vor valorifica metodele de educaţie non-formală valorificate în prezentul proiect :cafenea publica, open space, photo voice, expoziţie vie.

            Iniţiativa implementării proiectului a avut drept cauză prezenţa unui  număr mic de organizaţii de tineret la nivelul municipiul Tulcea, fapt care are drept rezultat direct  un acces limitat al tinerilor la activitati de formare care promoveaza activitatea non-formală  şi care le-ar permite să de dezvolte personal prin dobândirea de competenţe sociale şi profesionale.

            Asociaţia Centrul European pentru Diversitate  promoveaza si implementeaza proiecte care valorifică metode specifice educaţiei non-formale de circa 11 ani, motiv pentru care în prezent deţine resursele necesare (logistică şi lucrători de tineret ) pentru a asigura gratuit instruirea în acest domeniu.

            Proiectul se dorește a fi şi o continuare a activității inițiată în anul 2016 de DJST Tulcea și TINErețea- rețeaua de formatori constituită de Ministerul Tineretului și Sportului.

 

 

 

Persoane de contact proiect :

Preşedinte Centrul EUdivers, Cornel Ditcov - 0747897391
Coordonator de voluntari,
  Ana Lazăr - 0745019377

 
SFI a ajuns la editia a XII-a Imprimare
smbt, 22 iulie 2017

În perioada 23-29 iulie 2017, în Piaţa Civică din municipiul Tulcea se desfăşoară Festivalul Săptămâna Filmului Interetnic ediţia a XII-a.

Proiectul este implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Tulcea , Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Tulcea, şi aportul a 3 agenţi economici locali : FAN COURIER, ANGELDENT şi SABILUCAUTO.

Deşi realizat cu resurse limitate (valoarea proiectului este de aproximativ 9500 lei, din care 5760 este aportul Primăriei municipiului Tulcea), proiectul va beneficia de aportul a nu mai puţin de 300 de artişti din judeţul Tulcea şi din alte judeţe ale României şi de sprijinul Ambasadei Ucrainei în România, Centrului Cultural Turc Yunus Emre din Constanţa, Institutului Cultural Italian din Bucureşti, Centrului Rus pentru Cultură şi Ştiinţă, Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Programul festivalului :

Duminică, 23 iulie
– Ansamblul de copii “CHAVE ZURALE” –Partida Romilor PRO EUROPA,filiala Tulcea
– Film “QUO VADO ?” ( “Unde merg ?” , Italia, 2016)
Luni, 24 iulie
– Ansamblul „ ARTEMIS”- Uniunea Elenă din România , filiala Sulina
– Ansamblul “HILIA PERISTERIA”- Uniunea Elenă din România, filiala Tulcea
– Ansamblul „ APOLLONAS”- Uniunea Elenă din România, filiala Sulina
– Film PEPPERMINT (Grecia, 1999)
Marți, 25 iulie
– Formația de dansuri meglenoromâne “ALTONA”
– Ansamblul de dansuri tradiționale bulgărești “SFITILINA” din Vișina
– Film ”BENIM DÜNYAM” ( „Lumea mea”, Turcia, 2013)
Miercuri, 26 iulie
– BUCHAREST KLEZMER BAND  al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Invitat special: Maia Morgenstern
– Film “STRANGERS” (“Străini”, Franţa/Israel 2007)
Joi, 27 iulie
– Grupul vocal  “JURAVELI” din Jurilovca
– Ansamblul de dansuri “Solovei”- Comunitatea Rușilor-Lipoveni din Români,filiala Tulcea
– Grupul vocal „LODKA”- Comunitatea Rușilor-Lipoveni din România,filiala Tulcea
– Ansamblul de dansuri “MOLODTI”- Comunitatea Rușilor-Lipoveni din Români,filiala Tulcea
– Film КОНТРИБУЦИЯ ( “Contribuția”, Rusia, 2016)
Vineri, 28 iulie
– Recital Armine KHACHATRYAN – Uniunea Armenilor din Români,filiala Constanța
– Ansamblu de dansuri NAIRI – Uniunea Armenilor din România,filiala Constanța
– Recital poezie Mariam KHACHATRYAN – Uniunea Armenilor din România,filiala Constanța
– Grupul de cântece și dansuri “ZADUNAISKAIA SICI” al Uniunii Ucrainenilor din România , filiala Tulcea
– Film ІВАН СИЛА ( “Ivan cel Puternic”, Ucraina,2013)
Sâmbătă, 29 iulie
– Grupul vocal “NARENLER”- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, filiala Tulcea
– Grupul de dansuri „TUNA” – Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Tulcea
– Recital Melek Daiana Gavrilescu- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România , filiala Constanța
– Film KHAYTARMA („Haytarma, istoria unei naţiuni”, Rusia, 2013)

 
O zi pentru doua "generatii" editia a VII-a Imprimare
mari, 14 martie 2017

     Duminică, 12 martie 2017, la Centrul pentru Persoane Vârstnice "Sf. Nectarie" din municipiul Tulcea, a avut loc cea de a VII-a ediţie a proiectului "O zi pentru două generaţii".      
     Iniţiativă a Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate, acţiunea are drept scop atenuarea conflictului dintre generaţii, stimularea sentimentului de solidaritate în rândul tinerilor tulceni şi promovarea voluntariatului.      
     Anual EUdiverşii pregătesc prăjituri de casă, cumpără fructe şi confecţionează mărţişoare , cu care merg în vizită, de regulă la începutul lunii martie , la vârstnicii instituţionalizaţi. Pentru a le oferi o bucurie în plus, activitatea este realizată în parteneriat cu un grup artistic din municipiu iar de 3 ediţii partener constant este Ansamblul de copii "Doruleţul".          
     Coordonaţi de prof. Ştefan Coman, micii dansatori performează în faţa bătrânilor, mulţi dintre ei cu o mobilitate redusă, şi le dăruiesc câteva minute de încântare cu colajul de cântece şi dansuri din zona Dobrogei.

 

 

 
11 ani de EU divers Imprimare
miercuri, 15 februarie 2017

16708384_1279347785478017_6706871764230506101_n


Pe data de 15 februarie 2006, era înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor al Judecătoriei Tulcea o organizaţie de tineret care îşi propusese să promoveze diversistatea etnică tulceană şi tinerii, ca factor activ al comunităţii –  Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, pe scurt EUdivers.

      Prima ieşire la rampă a avut loc tot în  anul 2006, când prima echipă de voluntari a Centrului organiza pe scena –nufăr din capătul falezei prima ediţie a Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic . Festivalul este deja o tradiţie locală şi dovada faptului că o comunitate mica dar eterogenă precum cea tulceană, poate da o amploare naţională unui demers comun, care adună laolaltă toate grupurile etnice tulcene. De atunci şi până în prezent cele peste 40 de proiecte implementate au confirmat faptul că Tulcea avea nevoie şi are nevoie de actori activi  în cadrul societăţii civile.

      “Proiectele pe care le-am iniţiat de-a lungul anilor au beneficiat de sprijinul comunităţii – autorităţi publice, şcoală, organizaţii non-guvernamentale şi mediul privat. Secretul longevităţii noastre este seriozitatea . Într-un oraş mic sunt foarte importante o bună reputaţie profesională şi schimbul reciproc de resurse. Societatea civilă tulceană este foarte unită – ne cunoaştem între noi, facem schimb de experienţă şi informaţii , ne ajutăm la nevoie şi ne bucurăm împreună de recunoaştere publică în cadrul Galei Voluntarului Tulcean sau Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Este adevărat că resursele materiale sunt limitate, pentru că suntem entităţi private şi ne autofinanţăm.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum