Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Ce isi doresc tinerii tulceni ? Imprimare
luni, 29 august 2016

Ce isi doresc tinerii tulceni

     În perioada iulie-august  Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) a desfășurat  4 evenimente dedicate tinerilor : 1 cafenea publică, 1 Open Space și 2 evenimente de formare în metode de educație non-formală. Activitățile au fost organizate sub umbrela Ministerului  Tineretului și Sportului, în cadrul proiectului “Dezvoltare prin non formal” și ca prestație  voluntară a celor  lucrătorilor de tineret Ana Lazăr și Andreea Lungu.

     114 participanți, tineri sau persoane care lucrează cu tinerii,  au avut prilejul să își exprime punctul de vedere vizavi de prioritățile și problemele tinerilor iar concluziile au evidențiat interesul față de viitorul traseu profesional , dorința de implicare în viața comunității, conflictul dintre generații,  problemele de natură materială și socială care afectează de cele mai multe ori integrarea în societate .

Citeste mai departe...
 
Un nou proiect marca EUdivers Imprimare
sâmbătă, 20 august 2016

Dezvoltare prin non-formal
     În perioada 1-28 august 2016 Asociaţia Centrul European pentru Diversitate implementează proiectul “Dezvoltare prin non-formal”, selectat spre cofinanţare de Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma derulării concursului local de proiecte , sesiunea iunie-iulie 2016.
     Scopul proiectului îl constituie stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii tulcene prin dobândirea de competenţe specifice educaţiei non-formale . Obiectivul general îl constituie stimularea interesului tinerilor tulceni pentru educaţia non-formală, obiectivul specific al proiectului îl constituie dezvoltarea de competenţe specifice educaţiei non-formale pentru 15 tineri din municipiul Tulcea Rezultatul îl va constitui dezvoltarea de competenţe care le vor permite celor 15 membri ai grupului ţintă să se implice ulterior în viaţa comunităţii prin realizarea de activităţi care vor valorifica metodele de educaţie non-formală abordate în cadrul sesiunilor de formare organizate la tabăra Sulina :cafeneaua publica, Open Space, Photo Voice, expoziţie vie.
     Proiectul a fost iniţiat pentru a răspunde unei nevoi identificatp în comunitatea tulceană : numarul de organizatii de tineret din municipiul Tulcea este mic motiv pentru care tinerii nu au acces constant la activităţi de formare care să promoveze educaţia non-formală şi să le permită să se dezvolte personal prin dobândirea de competenţe sociale şi profesionale. Beneficiarul proiectului, Asociatia Centrul European pentru Diversitate , promovează şi implementează proiecte care valorifică metode specifice educaţiei non-formale de circa 10 ani, motiv pentru care deţine resursele necesare (logistica şi lucratorii de tineret ) pentru a asigura gratuit instruirea în cadrul proiectului. Grupul ţintă a fost recrutat din randul adolescenţilor tulceni, tineri cu varsta între 14 şi 19 .
     Valoarea totală a proiectului este de 4352 lei, din care 3916 lei este valoarea cofinanţării acordate de Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJST Tulcea.

 
Programul festivalului Imprimare
vineri, 22 iulie 2016

                                            

 

Duminică,  24 iulie – Seara evreiască și rromani

 • Ansamblul de copii “CHAVE ZURALE” din Isaccea
 • BUCUREȘTI KLEZMER BAND
 • Film evreiesc

Luni, 25 iulie – Seara armână, meglenoromână și germană

 • Formația de dansuri meglenoromâne “ALTONA
 • Grupul de copii "STEALI ARMÂNESHTSÂ"al Comunității Armâne Tulcea
 • Recital Corina Elena Badea
 • Grupul “VANGHILIZMO” al comunității armânești din Mihail Kogălniceanu (Constanța)
 • Film german

Marți, 26 iulie – Seara elenă

 • Grupul vocal și instrumental “VOX ” din Tulcea
 • Ansamblul „ ARTEMIS”- Uniunea Elenă din România , filiala Sulina
 • Ansamblul “DEMETRA” - Uniunea Elenă din România , filiala Izvoarele
 • Ansamblul “HILIA PERISTERIA”- Uniunea Elenă din România, filiala Tulcea
 • Ansamblul „ ARTEMIS”-  Uniunea Elenă din România, filiala Sulina
 • Film grecesc

Miercuri, 27 iulie – Seara bulgară, ucraineană și italiană

 • Ansamblul de dansuri tradiționale bulgărești “SFITILINA” din Vișina
 • Grupul de cântece și dansuri “ZADUNAISKAIA SICI” al Uniunii Ucrainenilor din România , filiala Tulcea
 • Film italian

Joi, 28 iulie – Seara rusească

 • Grupul de copii “KAZACIOK” din Jurilovca
 • Ansamblul de dansuri “KATIUȘA”- Centrul Cultural “Delta Dunării” din Mahmudia
 • Grupul vocal „LODKA”- Comunitatea Rușilor-Lipoveni-filiala Tulcea
 • Ansamblul de dansuri “MOLODTI”- Comunitatea Rușilor-Lipoveni-filiala Tulcea
 • Film rusesc

Vineri, 29 iulie – Seara turcească și tătărească

 • Ansamblul „MINI KARADENIZ”- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani – filiala Constanța
 • Grupul vocal “NARENLER”- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani – filiala Tulcea
 • Grupul de dansuri „TUNA” – Uniunea Democrată Turcă-filiala Tulcea
 • Film turcesc

Sâmbătă, 30 iulie – Seara  română și armeană

 • Ansamblul de copii “DORULEȚUL”
 • Ansamblul de dansuri  “HAYAKAGHAK” al Uniunii Armenilor din România- filiala Gherla (Cluj)
 • Film armean
 
Serata la Avramide Imprimare
vineri, 22 iulie 2016
       În perioada 1 mai- 31 iulie 2016, Asociația Centrul European pentru Diversitate implementează proiectul "Pro Tulcea, pro voluntariat"- ediția a II-a, cofinanțat de Primăria municipiului Tulcea. În urma participării la 3 module de formare, în management de proiect, arte aplicate și facilitare grafică, voluntarii Centrului au realizat un spectacol de teatru labirint care se va desfășura sâmbătă, 16 iulie 2016, începând cu ora 17,30, la Casa Avramide din municipiul Tulcea. Teatrul labirint este o metodă inedită de educație non-formală iar Centrul EUdivers a valorificat-o dându-i forma unei călătorii în timp, la o serată în casa lui Alexe Avramide, proprietarul frumoasei case cu același nume. Indeditul metodei constă în modalitatea de expresie - călătorii vor "simți" și auzi viața din Tulcea de altă dată, legați la ochi .
      Mulțumim Institutului de Cercetări Eco-Muzeale și  Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean, care a acceptat să ne găzduiască activitatea.
 
Comunicat SNV 2016 Imprimare
luni, 23 mai 2016

Tulcea ONG Fest

      În perioada 9-15 mai 2016 zeci de organizații din România sărbătoresc Săptămâna Națională a Voluntariatului.

      În calendarul SNV a fost inclus și Tulcea ONG Fest, eveniment care a avut  loc duminică, 15 mai 2016, între orele 11.00-13.00,  în sectorul din fața scenei din Piața Civică.

      Cele 6 organizații partenere – Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers), Organizația CELISEA, Asociația Euro Tulcea , Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local LOTUS, Societatea Română de Cruce Roșie – filiala Tulcea și Asociația Umanitară NOROC  – au decis să  promoveze  voluntariatului prin  demonstrații  ale metodelor de lucru  pe care le utilizează  în mod curent :  dans stradal , concursuri și jocuri pentru copii , atelier de pictură pe față și origami, demonstrații practice de prim-ajutor, pictură pe sticlă.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum