Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Si daca tot suntem rivali, in creativitate sa ne razboim ! Imprimare
vineri, 14 octombrie 2011
     Sâmbăta trecută ne-am împărţit în 4 echipe şi am primit ca  temă de casă identificare unui posibil traseu prin labirintul Tulcei de acum un secol, având ca jaloane clădiri, locuri şi oameni deosebiţi. Ştiind că miza este mare- cel mai reuşit scenariu urmând să servească drept sursă de inspiraţie pentru spectacolul final, ne-am străduit să fim la înălţime. Ne-am auzit pe mail , ne-am întâlnit faţă în faţă, ne-am smuls părul din cap şi ne-am prăjit creierii dar în final ne-am prezentat încrezători la marea confruntare.
    Ostilităţile au început cu o sesiune de instruire care a inclus  prezentarea ciclului proiectului, de la geneză ( de regulă un brainstorming furtunos) până la implementare.
    Ulterior am avut la dispoziţie o jumătate de oră să ne punem în ordine ideile înainte de prezentarea în faţa colegilor şi „rivalilor”.
    Ne-am mai consultat, am mai completat, am constatat că unele echipe făcuseră prezentări în PowerPoint sau veniseră cu notiţe , ideea este că toţi ne-am străduit să fim la înălţime.
    A început duelul pe echipe, fiecare având la dispoziţie cam 10 minute ca să ne încânte şi să ne convingă să o votăm. Am constatat surprinşi că,  în mare, elementele cele mai importante din traseu erau aceleaşi , diferenţa fiind dată de modul artistic în care doream să le sugerăm călătorului prin labirint.
Citeste mai departe...
 
Prima intalnire cu echipa extinsa Imprimare
vineri, 07 octombrie 2011
      După o campanie susţinută de recrutat tinere talente pentru echipa  proiectului , ne-am întâlnit toţi într-o frumoasă zi de sâmbătă, ca să  ne vedem în sfârşit la faţă.
     În loc de 25, am fost vreo 30, dar lucrurile au mers strună ! Într-o primă etapă   destinată cunoaşterii reciproce şi constituirii echipelor de lucru, ne-am jucat de-a „Portretul colegului”, ocazie cu care am descoperit că numărul celor care au talent la desen cu pixul pe o foaie pusă pe jos este mai mic decât egal cu numărul participanţilor la eveniment , că cei mai mulţi sunt dezgustaţi de broaşte/omizi /păianjeni şi că indiferent de apartenenţa la etnie sau vârstă ne plac în general aceleaşi lucruri.
     „Desenează măgăruşul” a fost încununarea muncii a 5 echipe care au reuşit să ofere posterităţii reprezentări  ale bietului animal care aduceau mai mult a pisică sau purcel . Animalul amintit a fost o victimă dar experimentul a contribuit la cimentarea relaţiilor dintre membrii echipei.
Citeste mai departe...
 
"In cautarea timpului trecut" lansat oficial (pe orbita) Imprimare
joi, 06 octombrie 2011
      Vineri, 30 septembrie 2011, ne-am adunat cu mic cu mare la Centrul Cultural “Jean Bart” pentru conferiţa de presă organizată cu prilejul debutului „oficial” al proiectului „În căutarea timpului ...trecut”.
Centrul EUdivers a fost reprezentat  cu brio  de Dani Mitri plus  un colectiv numeros de femei : Ana , Anamaria , Lidia , Andrada , Ella şi Alexandra Stoica . Care cu protocolul, care cu mapele , unii cu vorbitul ...
     Ne-au fost alături , ca de obicei, reprezentanţii presei tulcene , cărora le mulţumim pe această cale şi reprezentanţi ai partenerilor proiectului : Oana Lavinia Pisaroglu şi Mihai Gălăţan ( Centrul Cultural „Jean Bart”), prof. Gabriel Stoica (Şcoala de Arte şi Meserii nr.3 din Tulcea).
     La  conferinţă nu am pierdut ocazia să prezentăm încă o dată oportunităţile Programului Tineret în Acţiune  în general şi ale acţiunii Iniţiative ale Tinerilor în special , pentru  că noi avem bucuria să implementăm deja cel de-al patrulea proiect finanţat de TiA iar impactul asupra tinerilor implicaţi în proiectele precedente a fost deosebit.
     Am mulţumit , de asemenea unităţilor de învăţământ din Tulcea care au contribuit la consolidarea echipei lărgite a proiectului : Liceul Teoretic Grigore Moisil, Colegiul Tehnic Henri Coanda, Liceul Pedagogic, Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Colegiul Economic Delta Dunarii, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 3 Tulcea .
     Judecând după reacţia auditoriului, credem că am reuşit să stârnim interesul presei faţă de proiect. Despre tulceni nu mai spunem, că unii concetăţeni vor deja să treacă prin labirint în luna noiembrie.
Viitorul este de bun augur !
 
Un nou proiect marca Eudivers Imprimare
joi, 22 septembrie 2011

În căutarea timpului…trecut


      EUdiverşii  au deosebita onoare să-şi informeze fanii , prietenii , rudele şi cunoscuţii  că în perioada  1 august-31 noiembrie 2011 se întâmplă cu sprijinul financiar al Comisiei Europene – Programul Tineret în Acţiune,acţiunea 1.2 Iniţiative ale tinerilor un nou proiect.

     Inspirat de două proiecte anterioare – Profil de cartier ”şi „Redescoperă-ţi oraşul ”, combinate cu ceva experienţă nonformală acumulată la Laboratoarele organizate de agenţia cu nume lung (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale), „În căutarea timpului..trecut” se vrea a fi o experienţă inedită pentru 20 de tineri tulceni care vor crea ca la carte un labirint în incinta Centrului Cultural „Jean Bart”din municipiul Tulcea în prima jumătate a lunii noiembrie.
     Prin mijloacele specifice teatrului senzorial inventat de Enrique Vargas, cei 70 de puţini aleşi care vor beneficia de o invitaţie vor face o veritabilă călătorie în timp, în Tulcea secolului 19.      Dar până la capodopera finală, constructorii labirintului vor trece prin  traininguri  de comunicare, management de proiect, mişcare scenică, teatru labirint, care le vor îmbogăţi cunoştinţele generale în asemenea măsură încât vor fi în stare să izvodească şi să implementeze proiecte  culturale individuale.
     Echipa de implementare va include şi 5 tineri de etnie romă, care vor avea ocazia să combată pe această cale stereotipurile culturale cu  care se confruntă  - manele , bănuţi, fuste creţe, privite ca unice elemente distinctive ale etniei.
     În prezent ne aflăm în plină campanie de recrutare a echipei constructorilor.
     Ne-am făcut cunoscute intenţiile şi doleanţele la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi sunt „pe ţeavă” Colegiul Economic „Delta Dunării”, Liceul Pedagogic şi Şcoala de Arte şi Meserii nr.3.
    Aplicaţiile celor interesaţi să facă parte din echipa proiectului vor fi trimise pe adresa de mail Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. . Termen limită pentru aplicaţii – 25 septembrie , ora 12.00.
     Vineri, 30 septembrie 2011, ora 10.00, proiectul va fi lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă organizată la  Centrul Cultural „Jean Bart”din Tulcea, instituţie parteneră în proiect.
 
Proiect pilot- Vanatoarea de comori Imprimare
joi, 08 septembrie 2011
 http://i.imgur.com/8BAmG.jpg    Vineri, 9 septembrie 2011, începând cu ora 10.00, la Biblioteca judeţeană PANAIT CERNA se desfăşoară mini-proiectul „Comoara din bibliotecă”, o vânătoare de comori care va implica 27 de copii cu vârsta între 4 şi 12 ani.

     Evenimentul , iniţiat şi implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Tulcea , vizează atât atragerea  tinerilor tulceni  în număr cât mai mare la activităţile organizate de secţiile bibliotecii,  cât şi familiarizarea acestora cu metodele educaţiei nonformale. Prin joc, în cazul acesta metoda „tresure hunting” (vânătoarea de comori), tinerii vor învăţa să lucreze în echipă, să îşi dezvolte aptitudinile de comunicare, să îşi folosească aptitudinile native pentru rezolvarea sarcinilor şi implicit obţinerea indiciilor.
     Traseul vânătorii va parcurge 11 săli din incinta Casei Cărţii şi îi familiariza pe tineri cu oferta completă a instituţiei.

     Evenimentul este organizat de o echipa de organizare ,  formată atât din voluntari ai Centrului EUdivers cât şi din angajaţi ai bibliotecii judeţene si face parte dintr-o suită de activităţi de teambuilding şi instruire destinate grupului de iniţiativă al proiectului „În căutarea timpului ...trecut”, iniţiativă a Centrului , ce beneficiază de suportul financiar al Programului Tineret în Acţiune.

     Derulat în perioada 1august-30 noiembrie 2011, „În căutarea timpului...trecut”, va oferi posibilitatea unui număr de 35 de tineri (dintre care 20 membri ai grupului ţintă ) să se dezvolte personal , să înveţe metode de educaţie non-formală, să se implice activ în viaţa comunităţii.


     Pentru că suntem fani declaraţi ai educaţiei nonformale şi ai învăţării experenţiale  , îi vom lăsa pe voluntarii juniori implicaţi în organizarea vânătorii să îi descopere rostul  în dezvoltarea lor personală la grupul de reflecţie post-eveniment. Revenim mâine, după vânătoare, cu detalii.
Echipă de căutători de comori, aveţi legătura ? Smile

            

 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum