Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Saptamana Filmului Interetnic editia aVI-a, 25-31 Iulie 2011 Imprimare
sâmbătă, 23 iulie 2011
http://i.imgur.com/4sLtY.jpg
 
Vineri, Moisilul stinge tigara! Imprimare
marți, 17 mai 2011

    http://i.imgur.com/UMUUJl.jpg EU divers se alătură în luna mai iniţiativei mai vechi a domnişoarei director Silvia Pârâu de a demara un proiect anti-fumat în Moisil. Ce e diferit? Noi nu forţăm pe nimeni să se lase de fumat la comandă.
    
Ne propunem doar să facem un mic pas pentru o mai bună conştientizare a riscurilor pe care le presupune fumatul în viaţa tinerilor, într-o manieră diferită de cea cu care am fost obişnuiţi până acum.
     Cum facem asta mai exact?
     În fiecare vineri din luna mai (6, 13, 20, 27) am declarat „Ziua antifumat în Moisil”, o zi în care sunt propuse activităţi alternative de tip sportiv (meciuri de fotbal şi miuţa între clase) cu scopul de a-i sensibiliza pe cei care îşi aprind ţigara în curtea şcolii şi de a-i atrage în acţiuni competitive, care promovează sănătatea. (vorba aia, mens sana in corpore sano)
     În plus, voluntarii EU divers şi elevii moisilişti se vor întâlni la o prezentare non-formală, în data de 27 mai 2011, ora 11, în Amfiteatrul liceului, unde vor participa la jocuri de rol, energizere, proiecţii de spoturi antifumat care circulă prin lume.
     Şi pentru că am pornit de la ideea că nu se cade ca un asemenea proiect să facă discriminare între elevii şi profesorii moisilişti, am inclus şi cancelaria „în planul de atac”. Sperăm ca domnii profesori să fie receptivi la iniţiativa elevilor şi să se alăture proiectului, în măsura în care solidarizarea cu aceştia, într-un colectiv unit, aşa cum e cel de la Moisil, e mai presus de viciu.
     Şi aşa, pe final, cine ştie...dacă experienţa de la Moisil dă roade, poate diseminăm proiectul şi în alte licee de la anu’.

Citeste mai departe...
 
Baloane, face painting, "Gashka" si EUdiversii Imprimare
luni, 16 mai 2011

 http://i.imgur.com/NDidzl.jpg     După ce am fost cam formali în cursul dimineţii, în calitate de gazde a cafenelei publice „Pro voluntar tulcean”, după-amiază am avut ocazia să eliberăm copiii din noi . Într-un cort pus la dispoziţie cu amabilitate de Primăria municipiului Tulcea .Tot în Piaţa Civică, alături de colegii cercetaşi şi voluntarii Crucii Roşii.
     În prealabil am umflat baloanele puse la dispoziţie de Centrul Pro Vobis din Cluj, voluntarii stagiari s-au înveşmântat în tricouri puse la dispoziţie de aceeaşi organizaţie iar colega noastră Claudia, împreună cu Iulia, o amică a Ellei, ne-au împodobit festiv mutrele cu culori nontoxice. Să vadă aia mici de prin Piaţa Civică oferta Smile
     Am defilat ca la nuntă de la sediu până în Centru, cu baloanele după noi , iar în Piaţă am trecut rapid la acţiune: împărţit broşuri de la „Profil de cartier” şi „Tineri fotoreporteri pentru comunitate”, dezvrejuit şi dăruit baloane, format una bucată coadă ordonată la pictat mutrişoare.

Citeste mai departe...
 
PRO VOLUNTARIAT TULCEAN! Imprimare
luni, 16 mai 2011
  http://i.imgur.com/L2ncbl.jpg     Sâmbătă, 14 mai 2011, începând cu ora 11.00 , Centrul Cultural Multietnic din municipiul Tulcea a fost gazda cafenelei publice “PRO VOLUNTAR TULCEAN”, eveniment organizat de Centrul Local de Voluntariat din cadrul Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.
      Au răspuns “prezent”invitaţiei 14 instituţii şi organizaţii tulcene : Centrul EUdivers , Organizaţia Naţională Cercetaşii României-Centrul Local Lotus , Crucea Roşie Română -filiala Tulcea ,  Asociaţia Umanitara NOROC ,  Organizaţia pentru Dezvoltare Socială şi Administrativă ,  Asociaţia Umanitară Pro Eternitatea ,  Comunitatea Ruşilor Lipoveni  , Asociaţia pentru Promovarea Multiculturalismului -Etnopolis ,  Centrul de Informare şi Educaţie în Managementul Deşeurilor  şi Protecţia Mediului Tulcea ,  Grupul Young ,  Direcţia de Asistenţă Socială Tulcea ,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea , Asociaţia "Dincolo de Aparenţe" , Fundaţia Judeţeană de Tineret Tulcea .
Maestrul de ceremonii, doamna Ana Lazăr, ne-a făcut prezentările şi ne-a introdus în atmosfera cafenelei publice.
Citeste mai departe...
 
Voluntar pentru folk Imprimare
luni, 16 mai 2011


http://i.imgur.com/NSzyjl.jpg      Vineri seara, pentru că era vineri şi  era 13 mai , adică implicit  SNV,noi, gaşca EUdivers , am făcut o gaşcă mai mare cu amatorii de muzică folk din municipiul Tulcea.
     Vremea a fost superbă ,după o jumătate de săptămână ploioasă, care ne-a făcut să ne gândim cu resentiment la posibilitatea de a renunţa  la miniconcert , iar în calitate de  gazde ale evenimentului  am beneficiat de locuri în primul rând în micul amfiteatru din faţa scenei. Din Piaţa Civică, evident.
     Am venit pregătiţi cu foi scoase de pe tabulaturi.ro, ne-am dres glasul (fiecare cu ce-a avut pe acasa ) şi ne-am unit vocile , în limita posibilităţilor, cu reprezentanţii Grupului Young- condus de prof. Claudia Raicu , Mircea Iordache şi alţi interpreţi talentaţi , care nu şi-au declinat identitatea dar ne-au încântat auzul (într-un mod extrem de plăcut).

 

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum