Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Campanie de impadurire la Mahmudia Imprimare
vineri, 22 aprilie 2011
  http://i.imgur.com/7uyVWl.jpg    Luni, 11 aprilie ora 11:00, voluntarii EU divers au ajuns în comuna Mahmudia unde, cu sprijinul muncitorilor din localitate, au reuşit să planteze 1600 de puieţi (de diferite soiuri) în decurs de numai 4 ore.
     La această acţiune, care face parte dintr-un proiect de împădurire a suprafeţelor defrişate http://www.sofezdeciplantez.ro/ , au participat 26 de persoane din partea Centrului EU divers, şi în jur de 10 localnici.
     Pe lângă satisfacţia de a face ceva util pentru natură, voluntarii şi bobocii EU divers au învăţat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă, reuşind să îmbine munca pentru mediu cu distracţia alături de noii colegi.
     Echipa EU divers se află la a doua experienţă de genul acest în decurs de numai 16 zile, dupa participarea la proiectul de împădurire “România prinde rădăcini”, desfăşurat în Tulcea pe data de 26 martie, pe drumul Tulcea-Murighiol, în zona pădurii Bididia.
     Salutăm aceste iniţiative şi sperăm să participăm şi pe viitor în proiectele de mediu desfăşurate la nivelul judeţului nostru!

     Poze de la eveniment găsiţi pe pagina noastră de Facebook - http://www.facebook.com/centruleudivers 
Citeste mai departe...
 
Bobocii EU divers vs. Fundraising Imprimare
vineri, 22 aprilie 2011

 http://i.imgur.com/bj8Rcl.jpg     Fericiţi că am învăţat lucruri noi, că ne-am cunoscut mai bine şi că am reuşit să  lucrăm ca o echipă. Aşa am ieşit toţi din sala de curs după ultima sesiune de training, înainte de Paşte.
     Sâmbătă, 16 aprilie 2011, începând cu ora 10.00, ne-am strâns în sediul de pe faleză pregătiţi pentru o nouă sesiune de training menită să ne iniţieze în tainele fundraising-ului, sau mai precis, a strângerii de fonduri.
     Cunoscându-ne deja mai bine în urmă sesiunilor de team-building desfăşurate de-a lungul ultimelor două săptămâni, noi - boboceii EU divers- am avut ocazia de această dată, să aflăm de ce este necesar să ai cunoştinţe despre fundraising şi cum influenţează acest lucru activităţile unui ONG.
     Reuniţi cu toţii pentru a învăţa cum să lucrăm în echipă pentru a aduna fonduri, am reuşit să ne găsim puncte comune bune de exploatat pe viitor, când probabil va trebui să depăşim teoreticul. Printre joculete energizante, ne-am strecurat zâmbetele către un nou mod de a învăţa – prin educaţia nonformală.

 

Citeste mai departe...
 
Bobocii EU divers Imprimare
vineri, 01 aprilie 2011
 http://i.imgur.com/HN9NHl.jpg     Duminică, 27 martie 2011, a avut loc prima întâlnire, în formulă completă, cu tinerii selecţionaţi la interviurile de recrutare susţinute de EU divers în ultima lună.
     Mai timizi sau mai curioşi, la ora 11.00 ne-am adunat cu toţii în sediul de pe faleza. Cei 23 de tineri aspiranţi la o poziţie în echipa EU divers s-au arătat entuziaşti să îşi înceapă cariera de voluntari, chiar dacă trecerea la ora de vară i-a privat de o oră de somn. Deşi majoritatea nu se cunoşteau, la scurt după începerea sesiunilor de introducere, atmosfera a devenit prietenoasă şi degajată.
     Juniorilor li s-au alăturat veteranii centrului: Andrei Luchici, Ana Lazăr, Anamaria Tudor, alături de voluntarii Maria Marin şi Cosmin Epureanu, care au coordonat sesiunile de cunoaştere şi care au răspuns întrebărilor venite din partea “bobocilor” EU divers.
Citeste mai departe...
 
Tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Editia a II-a Imprimare
joi, 31 martie 2011
      Marţi , 30  martie 2011,începând cu ora 11.00,  Liceul Teoretic „Grigore Moisil”din municipiul Tulcea a găzduit  proiectul „Tu ce vrei să te faci când o să fii mare” ediţia a II-a, iniţiativă a Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate ( Centrul EUdivers), implementată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Henri Coandă şi Liceul Teoretic Grigore Moisil.
     Ţinând cont de opţiunile exprimate în chestionarele aplicate în luna septembrie 2010, 180 de  liceeni de la Liceul Teoretic Grigore Moisil  au beneficiat de consiliere şi orientare profesională  în  domeniile : ordine publică, situaţii de urgenţă, apărare naţională,avocatură, jurnalism, psihologie, IT, managementul firmei  şi afacerilor , servicii bancare.
     Cele 16 persoane resursă , specialişti în domeniile abordate, au fost implicate în proiect  prin cooptarea în echipa extinsă a proiectului a  numeroase entităţi publice şi private tulcene : Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta”al judeţului Tulcea , Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea ,Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea, Batalionul 307 Infanterie Marina ,Baroul Tulcea,  Organizaţia pentru Dezvoltare Socială şi Administrativă, Cabinet Psihologic Ioana Sadîca , Raiffeisen Bank-filiala Tulcea, Primăria Nufăru – ing.IT Cornel Popescu , Cotidianul Obiectiv- redactor Petru Ţincoca.
     Proiectul „Tu ce vrei sa te faci când o sa fii mare ”ediţia a II-a s-a derulat în perioada 1 septembrie 2010-30 martie 2011 şi a implicat un număr de 500 de elevi din cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil şi Colegiului Tehnic Henri Coandă,  240 dintre ei  fiind beneficiari direcţi ai celor 2 activităţi dedicate carierei , organizate în luna martie a.c.
     Echipa EUdivers mulţumeşte pe această cale tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care s-au implicat în buna derulare a proiectului .
     Cu stimă,
     Echipa EUdivers
Citeste mai departe...
 
Info update: Romania prinde radacini Imprimare
marşi, 29 martie 2011
  http://i.imgur.com/bZf7ml.jpg    „Romania prinde radacini“ si cu ajutorul voluntarilor EU divers!
     Campania naţională « România prinde rădăcini », un proiect iniţiat de un post de televiziune în parteneriat cu instituţiile publice locale din ţară, s-a lansat în anul 2008 şi a contribuit la împădurirea unor importante suprafeţe de teren în localităţile din România.
     Sâmbătă, 26 martie la ora 8:30 a început campania de împădurire de primăvară şi la Tulcea. Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea şi Primăria Tulcea au fost partenerii locali ai acestui proiect şi s-au ocupat de organizarea, planificarea evenimentului şi asigurarea logisticii.
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum