Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
11 ani de EU divers Imprimare
miercuri, 15 februarie 2017

16708384_1279347785478017_6706871764230506101_n


Pe data de 15 februarie 2006, era înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor al Judecătoriei Tulcea o organizaţie de tineret care îşi propusese să promoveze diversistatea etnică tulceană şi tinerii, ca factor activ al comunităţii –  Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, pe scurt EUdivers.

      Prima ieşire la rampă a avut loc tot în  anul 2006, când prima echipă de voluntari a Centrului organiza pe scena –nufăr din capătul falezei prima ediţie a Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic . Festivalul este deja o tradiţie locală şi dovada faptului că o comunitate mica dar eterogenă precum cea tulceană, poate da o amploare naţională unui demers comun, care adună laolaltă toate grupurile etnice tulcene. De atunci şi până în prezent cele peste 40 de proiecte implementate au confirmat faptul că Tulcea avea nevoie şi are nevoie de actori activi  în cadrul societăţii civile.

      “Proiectele pe care le-am iniţiat de-a lungul anilor au beneficiat de sprijinul comunităţii – autorităţi publice, şcoală, organizaţii non-guvernamentale şi mediul privat. Secretul longevităţii noastre este seriozitatea . Într-un oraş mic sunt foarte importante o bună reputaţie profesională şi schimbul reciproc de resurse. Societatea civilă tulceană este foarte unită – ne cunoaştem între noi, facem schimb de experienţă şi informaţii , ne ajutăm la nevoie şi ne bucurăm împreună de recunoaştere publică în cadrul Galei Voluntarului Tulcean sau Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Este adevărat că resursele materiale sunt limitate, pentru că suntem entităţi private şi ne autofinanţăm.

Citeste mai departe...
 
Noi perspective pentru activitatea de tineret tulceana Imprimare
joi, 24 noiembrie 2016

EuDivers - noi-perspective-pentru-activitatea-de-tineret-tulceana/

     În perioada 11-13 noiembrie 2016,  în municipiul Timișoara s-a desfășurat întâlnirea finală a tineREȚELEI, rețeaua de lucrători voluntari de tineret a Ministerului Tineretului și Sportului, constituită prin aportul financiar al proiectele Lucrătorul de tineret (finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului ) și Dialog Structurat cu tinerii 2016 (co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +).

     Județul Tulcea a fost reprezentat la întâlnire de Liviu Cristian Urlih, director executiv al Direcției Județene de Tineret Tulcea și lucrătorii de tineret Ana Lazăr și Andreea Maria Lungu, voluntare în cadrul Asociației Centrul European pentru Diversitate Tulcea (Centrul EU divers).

     “Agenda a inclus întâlniri pe grupurile organizate la nivel regional în luna iunie , la întâlnirea iniţială, desfăşurată la Baia Mare. Tulcea a făcut parte din acelaşi grup cu judeţele Galaţi, Constanţa, Brăila , Vrancea şi Buzău. În ultimele luni toţi membrii tineREŢEA din ţară au implementat simultan aceleaşi activităţi, care au avut drept scop consultarea tinerilor şi dezvoltarea de competenţe , pentru dezvoltarea lor personală şi creşterea gradului de implicare în comunitate.

     Toţi am emis comunicate către mass –media locală şi am postat imagini şi date de la evenimente pe grupul social media al Reţelei. Judeţul nostru a fost în centrul atenţiei din iulie şi până în noiembrie,pentru că am fost printre puţinii care am reuşit să ne ducem misiunea la bun sfârşit.

     La întâlnirea finală majoritatea colegilor din regiunea SE au vorbit despre probleme de comunicare ,mobilizare slabă, interes scăzut şi faptul că MTS nu a furnizat logistica pentru evenimente.

     Noi le-am spus că venim dintr-o comunitate mică , în care toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi o bună reputaţie profesională , dobândită făcându-ţi treaba serios ,  îţi aduce respectul celorlalţi şi  acces gratuit la  resurse. Activităţile noastre au fost găzduite de DJST, Casa Avramide , Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea, Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Liceul Teoretic Grigore Moisil şi Liceul Teoretic Ion Creangă, Centrul EU divers a asigurat toată logistica şi a finanţat printr-un proiect desfăşurarea unei sesiuni de formare la Sulina, pe scurt, fiecare ne-a ajutat cu tot ce a putut şi am transformat un posibil handicap – comunitate mică, resurse pe măsură- într-un punct tare.”a declarat Ana Lazăr

     Pentru membrii tineREŢEA absolvenţi cel puţin de studii medii s-a desfăşurat la Timişoara şi examenul de certificare în ocupaţia de lucrător de tineret iar duminică, pe data de 13 noiembrie , la Opera din Timişoara au fost premiate cele mai importante proiecte ale anului 2016 în cadrul Galei Tineretului.

     „Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea sprijină constant mediul ong tulcean. Anual suntem principalul partener al Galei Voluntarului Tulcean, care anul acesta se va desfășura pe 4 decembrie, și contribuim implicit la recunoașterea publică a celor mai activi voluntari, care nu provin toți din organizații de tineret.

     Implicarea în constituirea la Tulcea a unui “nod” al tineREŢELEI, alături de Centrul EUdivers și alți parteneri locali, se înscrie în demersul nostru constant de recunoaștere și promovare a voluntariatului, educației non-formale și implicării civice. La Timișoara au fost prezentate rezultatele tineREȚELEI iar echipa noastră a demonstrat că într-un județ cu o populație mică și un număr redus de organizații non-guvernamentale de tineret se pot implementa activități de amploare, duse la bun sfârșit cu ajutorul partenerilor locali și cu resurse limitate.

     După participarea la activitățile pe grup și după Gala Tineretului, desfășurată duminică, pe 13 noiembrie, la Opera din Timișoara, în prezența ministrului Elisabeta Lipă, am revenit la Tulcea mândri de ceea ce am realizat, optimiști , dornici de muncă , și cu o nouă țintă pe termen lung – obținerea pentru Tulcea a statutului de Capitală a Tineretului pentru un an  ” a declarat Liviu Cristian Urlih.

     În prezent DJST şi Centrul EU divers sunt implicate în activităţile de pregătire ale Galei Voluntariatului Tulcean , programată să se desfăşoare duminică, 4 decembrie 2016, ora 11.00, la Centrul Cultural “Jean Bart ” din municipiul Tulcea.

 

 

 
Tinerii construiesc viitorul azi. La Tulcea ! Imprimare
sâmbătă, 05 noiembrie 2016
      Număr total de participanţi – 75 de tineri cu vârsta între 16 şi 18 ani. Teme selectate pentru discuţii : Tineri sub presiune: Construirea rezilienței și a încrederii în sine; Program de mobilitate: ocuparea forței de muncă și a educației pentru toți; Impactul lucrului cu tinerii și a organizațiilor de tineret pentru toți ;Consolidarea unui sistem educațional care încurajează dezvoltarea potențialului tinerilor; Reconstruirea încrederii tinerilor în proiectul european;Susținerea implicării tinerilor în societate, în special pentru grupurile vulnerabile.

      Calde mulţumiri echipei de implementare a celor 3 evenimente, formată din : Ana Ruxandra Vîrdaru, Grigore Andreea-Raluca, Mihai-Vlad Grigore, Marcu Cristian, Miruna Hristu, Oana Chiscop, Andreea Lungu, Andreea Aftene, Ruxandra Enache, Zburlea Ionuț, Luiza Maria Constantin.
Suntem mândri de voi !


 
 
Ce isi doresc tinerii tulceni ? Imprimare
luni, 29 august 2016

Ce isi doresc tinerii tulceni

     În perioada iulie-august  Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) a desfășurat  4 evenimente dedicate tinerilor : 1 cafenea publică, 1 Open Space și 2 evenimente de formare în metode de educație non-formală. Activitățile au fost organizate sub umbrela Ministerului  Tineretului și Sportului, în cadrul proiectului “Dezvoltare prin non formal” și ca prestație  voluntară a celor  lucrătorilor de tineret Ana Lazăr și Andreea Lungu.

     114 participanți, tineri sau persoane care lucrează cu tinerii,  au avut prilejul să își exprime punctul de vedere vizavi de prioritățile și problemele tinerilor iar concluziile au evidențiat interesul față de viitorul traseu profesional , dorința de implicare în viața comunității, conflictul dintre generații,  problemele de natură materială și socială care afectează de cele mai multe ori integrarea în societate .

Citeste mai departe...
 
Un nou proiect marca EUdivers Imprimare
sâmbătă, 20 august 2016

Dezvoltare prin non-formal
     În perioada 1-28 august 2016 Asociaţia Centrul European pentru Diversitate implementează proiectul “Dezvoltare prin non-formal”, selectat spre cofinanţare de Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma derulării concursului local de proiecte , sesiunea iunie-iulie 2016.
     Scopul proiectului îl constituie stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii tulcene prin dobândirea de competenţe specifice educaţiei non-formale . Obiectivul general îl constituie stimularea interesului tinerilor tulceni pentru educaţia non-formală, obiectivul specific al proiectului îl constituie dezvoltarea de competenţe specifice educaţiei non-formale pentru 15 tineri din municipiul Tulcea Rezultatul îl va constitui dezvoltarea de competenţe care le vor permite celor 15 membri ai grupului ţintă să se implice ulterior în viaţa comunităţii prin realizarea de activităţi care vor valorifica metodele de educaţie non-formală abordate în cadrul sesiunilor de formare organizate la tabăra Sulina :cafeneaua publica, Open Space, Photo Voice, expoziţie vie.
     Proiectul a fost iniţiat pentru a răspunde unei nevoi identificatp în comunitatea tulceană : numarul de organizatii de tineret din municipiul Tulcea este mic motiv pentru care tinerii nu au acces constant la activităţi de formare care să promoveze educaţia non-formală şi să le permită să se dezvolte personal prin dobândirea de competenţe sociale şi profesionale. Beneficiarul proiectului, Asociatia Centrul European pentru Diversitate , promovează şi implementează proiecte care valorifică metode specifice educaţiei non-formale de circa 10 ani, motiv pentru care deţine resursele necesare (logistica şi lucratorii de tineret ) pentru a asigura gratuit instruirea în cadrul proiectului. Grupul ţintă a fost recrutat din randul adolescenţilor tulceni, tineri cu varsta între 14 şi 19 .
     Valoarea totală a proiectului este de 4352 lei, din care 3916 lei este valoarea cofinanţării acordate de Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJST Tulcea.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum