Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Cautam voluntari! Vino sa faci parte din echipa noastra! Imprimare
luni, 26 ianuarie 2009

     Centrul EU divers este o asociaţie care a început să facă primii paşi în urmă cu trei ani şi, deşi pare o perioadă scurtă de timp, în fiecare zi a mai crescut puţin câte puţin şi noi suntem mândri de ea. Ne-am hrănit cu proiecte, am băut satisfacţia celor din jurul nostru şi am crescut voluntari frumoşi şi inteligenţi, care să se descurce singuri, dar care îşi aduc mereu aminte de “părinţii” lor.
 
     Cu ajutorul voluntarilor s-au proiectat şi s-au dezvoltat multe idei, unele mai trăznite, altele mai serioase, dar toate au prins la public şi toată lumea a fost mulţumită.  

Continuare in Voluntariat ...

http://i319.photobucket.com/albums/mm467/z3r0tl/afis_26ian_m.jpg
 

 
Cetatenia ta in Europa . Deseneaz-o! Imprimare
joi, 22 ianuarie 2009

       Tinerii de 16 ani şi peste, în special cei care urmează studii de artă şi grafică, care trăiesc într-un stat membru al Uniunii Europene sau au cetăţenia unui stat membru UE, sunt invitaţi să creeze o bandă desenată de o pagină, fără cuvinte, care să ilustreze conceptul de cetăţenie în Uniunea Europeană.
        Scopul acestui concurs este de a permite tuturor acestor tineri să-şi descrie propria experienţă de viată cetăţenească în Uniunea Europeană.
       O selecţie iniţială va avea loc la nivel naţional, în fiecare ţară. La nivel european, cei 27 de câştigători ai premiilor naţionale vor fi invitaţi la Bruxelles, între 9 şi 11 mai 2009, urmând ca dintre aceştia să fie selectaţi cei trei câştigători ai premiilor europene.  
       Regulament: fiecare candidat trebuie să se înscrie, completând un formular tip regăsit pe site. Dacă banda desenată este realizată manual, atunci trebuie să se încadreze în dimensiunile unei foi A4. Dacă banda desenată este creată pe calculator, aceasta trebuie să fie în format PostScript. Este posibil ca fiecare participant să creeze şi să trimită mai multe benzi desenate, dacă doreşte. Benzile desenate trebuie trimise coordonatorilor naţionali până cel târziu vineri, 27 februarie 2009.
 
       Informaţii detaliate sunt disponibile pe site-ul concursului:

http://www.eurocartoon.eu

Citeste mai departe...
 
European Charlemagne Youth Prize Imprimare
marți, 20 ianuarie 2009
CharlemagneYouthCompetition
         Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, din toate statele membre ale Uniunii Europene, sunt invitaţi să participe la un concurs în domeniul dezvoltării, integrării şi identităţii europene. Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni se acordă proiectelor care promovează înţelegerea europeană şi internaţională, dezvoltarea unui sens comun al identităţii şi integrării europene şi care ar putea servi drept modele pentru tinerii din Europa. 
Citeste mai departe...
 
In 2009, imaginati-va, creati si inovati! Imprimare
sâmbătă, 17 ianuarie 2009

          În 2009, imaginaţi-vă, creaţi şi inovaţi! Obiectivul Anului este de a sensibiliza publicul cu privire la importanţa creativităţii şi inovaţiei în dezvoltarea personală, socială şi economică.
          Acest an urmăreşte, de asemenea, să facă cunoscute exemplele de bună practică, să stimuleze educaţia şi cercetarea şi să promoveze dezbaterile şi dezvoltarea politică.

          În acest an tematica proiectelor vizează în special:
- diversitatea culturală ca sursă a creativităţii şi inovaţiei
- adoptarea unor noi idei de proiecte referitoare la creativitate şi orice ţine de artistic prin şcoli, gimnazii şi licee, precum  şi tipuri non-formale şi informale de educaţie
- tehnologii de informare şi comunicare ca moduri de exprimare creativă de sine
- promovarea inovaţiei ca o ramură ce asigură dezvoltarea
- strategii de dezvoltare locală şi regională bazate pe creativitate şi inovaţie
Citeste mai departe...
 
50 ways to help Imprimare
miercuri, 14 ianuarie 2009
50demodalitatideasalvaplaneta    Prinşi de febra ecologizării şi de problema încălzirii globale ce presupune ierni scurte şi fără zăpadă, am decis să căutam pe internet metode de a ne trai viaţa de zi cu zi fără a ataca în mod indirect acel "strat de ozon", care în realitate..... este mai subţire decât un chips.
     Site-ul www.50waystohelp.com  prezintă pe scurt 50 de modalităţi prin care am putea salva planeta fără să ne schimbăm radical stilul de viaţă. După cum ne este spus, ecologizarea nu trebuie privită ca o sarcină dificilă. Lucrurile simple pot face o diferenţă simţitoare.
     Formatul paginii web este unul plăcut iar informaţia este concisă şi bine prezentată. Unele metode va vor amuza, iar altele vă vor pune pe gânduri.
     De exemplu: cine ar fi crezut că dacă faci duş cu partenerul de viaţă, şi nu separat, poţi salva planeta? Cu siguranţă nu m-aş fi gândit la o astfel de soluţie, însă ea are la bază o idee ce datează de mult şi anume folosirea raţională a resurselor. Astfel, în loc de 2 duşuri facem unul.
    Beneficiile sunt numeroase.

În acest mod vom economisi bani iar generaţiile viitoare vor avea şi ele parte de resursele noastre.
      Multe dintre cele 50 de „sfaturi” au la baza această idee.

      Un alt exemplu ar fi folosirea ambelor părţi ale colii de hârtie, în scopul reducerii numărului de exemplare folosite, pentru a salva milioane de copaci.
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum