Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
News SFI '08: Azi - Sfarsit de razboi in Mediterana! Imprimare
miercuri, 25 iunie 2008

       Dupa seara rromani de ieri si multimea de tulceni prezenta la spectacolul de pe faleza municipiului, azi ne vom intalni cu italienii. 
      Asociatia Centrul European pentru Diversitate a invitat si in acest an corul de copii Suoni di Primavera din Galati, cor ce a impresionat publicul tulcean anul trecut si a facut ca auditoriul prezent la eveniment sa cante in ton cu cei de pe scena.
      Spectacolul artistic va fi urmat de proiectia filmului Mediterraneo/Sfarsit de razboi in Mediterana (Italia, 1991), film in regia lui  Gabriele Salvatores, distins cu Oscar-ul pentru cel mai bun film strain in 1992. In rolurile principale: Diego Abatantuono, Claudio Bigagli.
      Maine, se pregatesc rusii lipoveni. Vom avea ansambluri din Tulcea si Slava Cercheza. Cat priveste filmul rusesc, acesta va fi Moscova nu crede in lacrimi (1980)/Moskva slezam ne verit, in regia lui Vladimir Menshov.
      Serata de vineri a proiectului Saptamana Filmului Interetnic 2008 va fi dedicata populatiei turco-tatare din municipiul Tulcea. Sunt asteptati sa urce pe scena ansambluri din Tulcea si Constanta iar filmul oferit de Consulatul Republicii Turcia pentru proiectia din aceasta seara este Dondurmam gaymak/Inghetata mea e de smantana (Turcia, 2006).

Citeste mai departe...
 
News SFI '08: ieri - seara ucraineana, azi - seara germana! Imprimare
luni, 23 iunie 2008

      Ieri, in deschiderea editiei a III-a a proiectului Saptamana Filmului Interetnic, Uniunea Ucrainenilor din Tulcea s-a prezentat exceptional. Ansamblul Zadunasika Sici a facut show pe scena amplasata pe faleza din Tulcea. La fel si invitatul Uniunii Ucrainene din Bucuresti, domnul profesor Vasile Lutac, membru al Ansamblului Zorea,  a ridicat audienta in picioare si a iscat ropote de aplauze!
     Filmul ce a urmat, Sofer pentru Vera (Rusia, Ucraina, 2004, Regia Pavel Chukhraj) a tinut cei peste 300 de spectatori prezenti la eveniment cu sufletul la gura. Dramatismul filmului  a impresionat iar jocul de rol al celui mai bun actor ucrainean in viata, Bogdan Stupka a reusit sa opreasca in loc iubitorii de film din Tulcea pana dupa miezul noptii.

Citeste mai departe...
 
Incepe editia a treia a Saptamanii Filmului Interetnic! Imprimare
sâmbătă, 21 iunie 2008

20saptamana%20filmului%2C%20ed.%20iii_mic8 seri dedicate spectacolelor traditionale si filmelor de exceptie
      Asociatia Centrul European pentru Diversitate organizeaza in perioada 22-29 iunie 2008, cea de-a treia editie a proiectului Saptamana Filmului Interetnic.
      Noutatea editiei de anul acesta este prelungirea duratei proiectului, Saptamana Filmului Interetnic 2008 avand nu 7 ci 8 serate de program artistic si proiectie filme apartinand tarilor de origine a comunitatilor etnice din municipiul Tulcea.
      Cu aceasta noutate si cu specificatia schimbarii locatiei de desfasurare a proiectului din Piata Civica pe Faleza municipiului Tulcea si avand pusa la dispozitie de catre Primaria Municipiului Tulcea o scena special amenajata cu aparatura adecvata sustinerii spectacolelor artistice cat si proiectiei filmelor, un parteneriat in acest sens fiind incheiat si cu Institutia Prefectului Judet Tulcea, programul seratelor proiectului va fi urmatorul:

Citeste mai departe...
 
A aparut editia a II-a, bilingva, a Ghidului Diversitatii Etnice Imprimare
vineri, 06 iunie 2008

00_ro_cover_m   In perioada 19-31 mai 2008, Asociatia Centrul European pentru Diversitate a implementat proiectul "Ghidul Diversitatii Etnice, editia a II-a, bilingva", proiect ce constituie continuarea unui proiect asemanator, implementat anul trecut, respectiv, editia I, in limba romana.
     Proiectul ghidului diversitatii a fost acceptat spre finantare si anul acesta de catre Guvernul Romaniei, Departamentul pentru Relatii Interetnice si s-a incheiat cu lansarea oficiala in municipiul Tulcea, sambata 31 mai.
     Ghidul, in varianta sa actuala, de 40 de pagini, atat in limba romana, cat si in limba engleza, promoveaza diversitatea etnica a municipiului Tulcea, atat din punct de vedere al bagajului traditiilor si obiceiurilor acestora, cat si din punct de vedere religios si architectural, municipiul de azi purtand amprenta generatiilor multietnice de ieri. Originalitatea ghidului este data si de fotografiile din arhiva personala a echipei ACED, cat si din colaborarile cu prietenii Centrul EUdivers, tulceni ca si noi cu hobby-uri fotografice.

Citeste mai departe...
 
Caravana Tineret in Actiune si in orasul nostru!! Imprimare
miercuri, 21 mai 2008

      Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale - ANPCDEFP organizeaza in perioada 19-30 mai 2008, caravana "Tineret in Actiune".
     Caravana isi propune informarea tinerilor cu varste intre 15-30 de ani din 8 judete ale tarii (Alba, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Neamt, Teleorman, Tulcea) despre Programul "Tineret in Actiune".
     Evenimentul este organizat in cadrul Strategiei Nationale pe 2008, strategie ce urmareste informarea tinerilor din judetele ce nu au obtinut nici o finantare in cadrul Programului, cat si oportunitatile oferite de acesta.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum