Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 2 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Sulina - Day 1 Imprimare
luni, 24 iunie 2013

Here we come !

     Luni, 24 iunie, pe la ora prân­zu­lui, ne-am strans toată echipa EUdi­versă în fața Capi­ta­niei Por­tu­lui  Tul­cea și ne-am îmbar­cat pe pasa­ger. Destinația– Sulina, sco­pul depla­să­rii – cea de a treia etapa a pro­iec­tu­lui Tineri Pro Comu­ni­tate : ” Şcoala tine­ri­lor cetățeni ”.

    O dată ajunși, ne-am bucu­rat de o primă baie în apele mării suli­nene, iar apoi am luat con­tact cu gru­pul țintă, tine­rii din Sulina. A avut loc sesiu­nea de cunoaștere și o mică ana­liză pri­vind așteptările, teme­rile și contribuțiile per­so­nale refe­ri­toare la zilele urma­toare. Bineînțeles, nu au lip­sit energizerele.

    Seara a adus cu ea și o mică petre­cere dansantă,organizată ad-hoc împre­ună cu noii noștri colegi de echipă, pe faleza fru­mo­su­lui orășel Sulina, sub clar de luna și sub ase­diul țânțarilor înfometați.

   A con­sem­nat pen­tru dvs. Ella Andriol.


 
Eveniment in comunitatea tulceana Imprimare
duminică, 02 iunie 2013

FESTIVALUL LUMINII

       Sâmbătă, 1 iunie 2013, începând cu ora 19.30, în Piaţa Civică din municipiul Tulcea a avut loc cea de a III-a ediţie locală a Festivalului Luminii, eveniment ce poartă marca Organizaţiei Cercetaşii României- Centrul Local Lotus.

     Ne-am alăturat şi noi grupului mare de tulceni şi am admirat munca colegilor ong-ei : câteva sute de gulguţe dispuse în emblematica floare de crin, denumirea Centrului şi a organizaţiei, care o dată aprinse au dat viaţă unei imagini de vis.

     La finalul evenimentului, care a inclus şi recitaluri ale trupelor locale de folk şi rock, au fost lansate pe orbită câteva lampioane multicolore, spre încântarea zecilor de copii prezenţi.

     Potrivit datelor furnizate de site-ul http://www.festivalul-luminii.ro/despre-noi, Festivalul Luminii este : „Un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări

     Marea majoritate a cercetașilor implicați în desfășurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizați în echipe, pentru fiecare locație, sub îndrumarea și coordonarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.

Citeste mai departe...
 
La munca, ciresari ! Imprimare
sâmbătă, 01 iunie 2013

 Sâm­bătă, pen­tru că a fost sâm­bătă şi 1 iunie ne-am reu­nit forţele într-o con­struc­tivă şedinţă de lucru în care am pus ţara la cale şi am făcut puţin teambuilding.

 Peste mai puţin de 4 săp­tămâni îi vom cunoa­şte pe vii­to­rii noş­tri colegi „de sufe­rinţă ” din ora­şul Sulina şi avem emoţii, pe bună drep­tate , pen­tru că intenţio­năm să pre­gă­tim 4 sesiuni de trai­ning antre­nante , care să ne per­mită să împăr­tă­şim expe­rienţa acu­mu­lată în pro­iec­tele finanţate de Pro­gra­mul Tine­ret în Acţiune şi în orga­ni­za­rea de eve­ni­mente publice reu­şite (zicem noi). Nu de alta dar , după cum bine se ştie, toate pro­iec­tele noas­tre se cir­cum­scriu prin­ci­pi­u­lui „se pot face multe cu bani puţini şi bună dis­po­zi­ţie multă”. Eudi­vers RUUULZ ! Şi vă ţinem la curent cu ce mai facem icon wink La muncă, cireşari !

 
Unu, doi, trei, start ! Imprimare
duminică, 02 iunie 2013
TINERI PRO COMUNITATE- conferinţa de presa
      Luni, 27 mai 2013, Casa Avramide a fost gazda conferinţei de presă organizată pentru a anunţa lansarea „pe piaţă ”  a proiectului TINERI PRO COMUNITATE, iniţiativă a Centrului EUdivers  pusă în practică cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.
Fiind luni şi cam devreme, au fost prezenţi la eveniment Cornel Ditcov- coordonatorul proiectului, Cosmin Epureanu – voluntar senior şi unul dintre oamenii de bază ai Asociaţiei, Ana Lazăr- coach şi Paul Lucian Tocanie , şef  COMPLEXUL MUZEAL DE PATRIMONIU NORD –DOBROGEAN.
    
Alegerea locului în care s-a desfăşurat conferinţa nu a fost întâmplătoare- Casa Avramide este un adevărat reper  pentru viaţa culturară şi istoria Tulcei, a fost promovat de colega noastră Lidia Vişan în cadrul proiectului „Redescoperă-ţi oraşul”  iar prin atragerea  Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea ca partener al proiectului de faţă, imobilul va deveni gazda unor evenimente publice menite să  contribuie la consolidarea parteneriatului public- societate civilă şi la stimularea implicarii tinerilor in viaţa comunităţii.
Citeste mai departe...
 
Haideti in Piata Civica ! Imprimare
vineri, 17 mai 2013

    
Sâmbătă , 18 mai 2013, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Organizaţia CELISEA, Cercetaşii României- Centrul Local Lotus  organizează în Piaţa Civică din municipiul Tulcea , în intervalul orar 17.00-19.00 , o acţiune de promovare a voluntariatului.

     Evenimentul se înscrie în suita de activităţi ce marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului (13-19 mai 2013 ) şi are drept obiective : promovarea activităţilor de voluntariat realizate în municipiul Tulcea ,stimularea implicării tinerilor în activităţi de voluntariat, promovarea unor modalităţi sănătoase a timpului liber pentru tineri  prin activităţi în aer liber.
     Programul manifestării va include realizarea unui flash-mob  la care vor participa minim 50 de voluntari, pictură pe feţe, organizarea de jocuri de echipă pentru copiii prezenţi în Piaţa Civică, distribuirea de materiale de promovare realizate de organizaţiile şi instituţiile tulcene care desfăşoară activităţi de voluntariat.
     Activităţile se vor desfăşura în zona limitrofă scenei din Piaţa Civică.

  Vă invităm să vă alăturaţi evenimentului în calitate de partener , pentru a contribui la promovarea voluntariatului tulcean.

 

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum