Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Educatia altfel II Imprimare
luni, 26 noiembrie 2012
       Vineri, 28 septembrie 2012,  sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea  a gazduit conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării proiectului „Educaţia Altfel II”.
      Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău şi este implementat în perioada 1 august 2012-30 iunie 2013, în parteneriat cu organizaţii nonguvernamentale din ţară : Asociaţia Centrul European pentru Diversitate din Tulcea,  Asociaţia Ares'el din Ploieşti, Asociaţia DGT din Bucureşti, Asociaţia IRSCA Gifted Education din Bucureşti, Asociaţia Pro Civica Oltenia din Craiova, Asociaţia Pas Alternativ din Braşov, Asociaţia Impact Bistriţa din Bistriţa, Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Greentin din Baia Mare şi Grupul informal de tineri Intercoolt din Suceava.
      Demersul beneficiază de sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 5.1 - Intalniri ale tinerilor cu responsabilii pentru politicile de tineret.

      Principali parteneri locali ai proiectului sunt Centrul Eudivers, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea,Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea, Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea, Şcoala gimnazială Grigore Antipa din Tulcea.

      Pentru a da un plus de valoare evenimentului de lansare al proiectului, acesta a fost organizat în data de 28 septembrie 2012, declarată Ziua Educaţiei Nonformale.

      Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN) este un eveniment finanţat de Comisia Europeană prin Programul Invăţare pe toată Durata Vieţii în cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L. Proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L. este implementat de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile împreună cu partenerii săi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.
Citeste mai departe...
 
EUdivers in concediu!! Imprimare
vineri, 05 octombrie 2012

http://i.imgur.com/jvhym.jpg EUdivers în concediu!! În urma eforturilor de a realiza o intreagă sǎptǎmânǎ a filmului interetnic, Eudiverşii au primit un weekend de relaxare şi mai ales, de distracţie, la Sulina. Echipaţi cu ochelari, autobronzante şi mai ales cu bancuri (şi poveşti de groazǎ) am urcat vineri, 31 august, în pasager.
            Ajunşi la casa unde urma sǎ fim gazduiţi, ne-am lasat "băgăjelele" şi am pornit spre plajă pentru a prinde ultima baie din ziua respectivǎ. În prima noapte nu pot spune că a reuşit cineva să adoarmă de teama mireselor sau a spiritelor de sub casă, sau poate doar din cauza faptului că era ultima noapte de varǎ din acest an şi am respectat întocmai versurile arhicunoscutei melodii "Vara nu dorm" !!!
            Luna septembrie ne-a surprins în curte : curǎţând cartofi, mǎturând şi pregǎtindu-ne pentru plajǎ. Timpul a ţinut cu noi şi asa am reuşit sǎ prindem şi ultimul bronz. Seara am decis sǎ mâncǎm în oraş şi se pare cǎ le-am dat mari bǎtǎi de cap bucǎtarilor de la restaurant, care trebuiau sǎ gǎteascǎ (IN TIMP RECORD !! )14 porţii diferite de mâncare. Nu am vrut sǎ ne întoarcem aşa curând acasǎ, aşa cǎ ne-am îndreptat spre plajǎ, (PS: am traversat şi cimitirul) şi am fost plǎcut surprinşi sǎ vedem acolo un foc de tabarǎ. Am uitat sǎ menţionez cǎ în Sulina, în acea zi era o nuntǎ. Aşa cǎ, inevitabil, la ora 12 s-a furat mireasa şi a fost adusǎ  la o terasǎ de pe plaja. Am intrat şi noi în hoǎ, şi ne-am etalat zâmbetele spre camerele ce ne filmau.
            Am hotǎrât ca duminicǎ dimineaţǎ sǎ facem grǎtarul şi mai apoi sǎ vizitǎm muzeul din interiorul farului din Sulina. În a doua jumǎtate a zilei am mers cu toţii la plajǎ, unde s-a încins un joc de volley, mai ceva ca la Olimpiade. :) , iar spre searǎ am ieşit în oraş " aşa ca de ultima zi". Acasǎ ne aştepta bucǎtarul-şef, maestrul Cosmin , care a preparat paste cu pui şi sos. Mai trebuie sǎ spun cǎ farfuriile nu mai trebuiau sǎ fie curǎţate? "Concediul" a trecut imediat. Dimineaţa devreme ne-am trezit, ne-am fǎcut bagajele şi ne-am luat la revedere de la Sulina. Nici in catamaran nu ne-am oprit din şotii. Cine adormea, era drastic pedepsit. Şi pedeapsa a constat într-o şedinţǎ de make-up professional şi un shooting photo, care a atras râsetele tuturor pasagerilor, de toate varstele!! Mai erau multeee de povestit despre aceastǎ excursie, dar binenţeles merg pe zicala : "What happens in Sulina, stays in Sulina!!                                                  

 

xoxo, Anna.S

 
PROGRAM SAPTAMANA FILMULUI INTERETNIC EDITIA A VII-A 23-29 iulie 2012 Imprimare
marşi, 24 iulie 2012
                                                                                                                                                             http://i.imgur.com/O7l0c.jpg
Luni , 23 iulie 2012 , Seara Romani si bulgara
1. Ansamblul de dans ESPERANZA din comuna Ciucurova
2. Ansamblul de cântece şi dansuri bulgăreşti ASIGA din satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos
3. Ansamblul PHRALIPEN al Comunităţii rome din Tulcea

Film artistic DEVDAS (India,2002)

Marti, 24 iulie 2012, Seara italiana si evreiasca
1.Ansamblul HORA al Comunitătii Evreilor din Bucuresti
2. Ansamblul ALLEGRIA al Comunităţii Italiene Friulane din comuna Greci

Film MINE VAGANTI (Italia, 2010)

Miercuri, 25 iulie 2012, Seara Germana
1. Formatia vocal-instrumentala MANDOLINATA a Casei de Cultura din Constata
2.Ansamblul DAIMA al Comunitatii Armâne din Tulcea

Film IEPURELE FĂRĂ URECHI 2 (Germania,2009)

Joi, 26 iulie 2012, Seara Grecească

1. Ansamblul APOLLONAS al Uniunii Elene din Romania- filiala Sulina
2. Grupul vocal TRIS ELLINES (Septimiu Simion et company)
3. Ansamblul ELPIS al Comunitatii Elene din municipiul Tulcea
4. Ansamblul ARTEMIS al Uniunii Elene din Romania- filiala Sulina Film REGII DIN MYKONOS (coproducţie,2010)

Vineri, 27 iulie 2012, Seara Ruseasca
1.Ansamblul SLAVEANKA al Comunitatii Rusilor Lipoveni din Romania- filiala Slava Cercheza
2. Ansamblul de dansuri MOLODTI al CLRL- filiala Tulcea
3. Grupul vocal LOTCA al CLRL - filiala Tulcea

Film PRIMAVARA (Rusia,2009)

Sambata, 28 iulie 2012, Seara Turceasca si Tatareasca
1. Recital Cadrie Nurmambet
2. Ansamblul de dansuri TUNA al Uniunii Democrata Turca din Romania- filiala Tulcea
3. Grupul vocal Narenler al Uniunii Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania-filiala Tulcea
4. Recital Melek Nurmambet
5. Grupul de dansuri tatarasti Mini Karadeniz al Uniunii Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania- filiala Constanta
6. Grupul vocal Kaynanalar al Uniunii Democrata Turca din Romania- filiala Tulcea

Film RECEP IVEDIK 2 (Turcia,2009)

Duminica , 29 iulie 2012, Seara Ucraineana si Armeană
1. Ansamblul DORULEŢUL
2. Grupul de dansuri traditionale armenesti ECHMIADZIN al Uniunii Armenilor din Romania - filiala Constanta
3. Ansamblul de cantece si dansuri ZADUNAISKAIA SICI al Uniunii Ucrainenilor din Romania- filiala Tulcea

Film EVERYTHING IS ILLUMINATED (2005,coproductie)

Toate spectacolele şi proiecţiile cinematografice vor fi găzduite de scena din Piaţa Civică
începând cu ora 20.00 –luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi de la ora 19.30 sâmbătă şi duminică.

 

 
SFI la cea de a VII-a editie Imprimare
marşi, 24 iulie 2012
 http://i.imgur.com/HU4L9.jpg     Vineri, 20 iulie 2012, la Centrul Multietnic din Tulcea a avut loc conferinţa de presă organizată de Centrul EUdivers pentru a anunţa publicului tulcean debutul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului
     Săptămâna Filmului Interetnic ediţia a VII-a
.
     Proiect iniţiat şi implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers),cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul
     Secretariatului General al Guvernului
, festivalul are drept scop realizarea unei tradiţii locale de proiecţie de filme şi promovarea multiculturalităţii judeţului Tulcea.
     Pentru a evidenţia caracteristicile mozaicului etnic specific judeţului nostru, festivalul reuneşte la ediţia 2012 nu mai puţin de 12 grupuri etnice , care timp de 7 seri îşi vor promova specificul şi bogăţia culturală. Proiecţiile cinematografice care vor completa programul au fost furnizate de ambasadele şi consulatele din ţările de origine ale grupurilor etnice participante la festival.
     La buna desfăşurare a proiectului contribuie, în calitate de parteneri : Primăria municipiului
     Tulcea, Instituţia Prefectului - judeţul Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea, Centrul Cultural Rus ,
     Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” .
     Conferinţa de presă a beneficiat de prezenţa mass-mediei tulcene ( căreia îi mulţumim pentru sprijinul constant acordat proiectelor Centrului), voluntarii EUdivers şi mulţi, mulţi invitaţi de gală :
Citeste mai departe...
 
Munca, munca si iar munca Imprimare
vineri, 27 aprilie 2012
Munca ,munca si iar munca…

Şi iată că sâmbătă , 28 aprilie,  ne-am reunit cu toţii- şi voluntarii vechi şi prospăturile- pentru o nouă şi captivantă şedinţă marca EUdivers . Ca de obicei  ,noi, voluntarii vechi , ne-am adunat cu o jumătate de oră mai devreme pentru a pregăti sala şi trataţiile, asemenea unor gazde bune .Dupa cateva energizere făcute la începutul şedintei  cu scopul de a ne trezi, realizate de trainerii noştri (voluntari Eudivers) şi o scurta reconstituire a şedinţei precedente  , ne-am apucat serios de treabă .

Am asistat la o interesantă prezentare în parc ,sub razele soarelui , făcută de o persoană avizată în domeniul afacerilor, despre  toate demersurile necesare pentru înfiinţarea unei afaceri. Dupa explicaţiile de rigoare,  împărţiţi în cele 5 grupe formate data trecută am identificat câte o idee de afaceri. Fiecare grupă şi-a prezentat ideea, obiectivele şi activităţile afacerii sub atenta prezenţă a colegilor şi a lui Mihai, cel care ne-a pus în temă cu detaliile juridice ale unei afaceri.

Ne aşteaptă în continuare pe toţi o perioadă grea ,cu multă muncă,dar şi cu multă distracţie. Revenim în perioada următoare cu prezentarea rezultatelor muncii EUdiverşilor.

 

A consemnat pentru dvs.

Iulia Ghioc

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum