Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 1 vizitator online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Unu, doi, trei, start ! Imprimare
duminică, 02 iunie 2013
TINERI PRO COMUNITATE- conferinţa de presa
      Luni, 27 mai 2013, Casa Avramide a fost gazda conferinţei de presă organizată pentru a anunţa lansarea „pe piaţă ”  a proiectului TINERI PRO COMUNITATE, iniţiativă a Centrului EUdivers  pusă în practică cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.
Fiind luni şi cam devreme, au fost prezenţi la eveniment Cornel Ditcov- coordonatorul proiectului, Cosmin Epureanu – voluntar senior şi unul dintre oamenii de bază ai Asociaţiei, Ana Lazăr- coach şi Paul Lucian Tocanie , şef  COMPLEXUL MUZEAL DE PATRIMONIU NORD –DOBROGEAN.
    
Alegerea locului în care s-a desfăşurat conferinţa nu a fost întâmplătoare- Casa Avramide este un adevărat reper  pentru viaţa culturară şi istoria Tulcei, a fost promovat de colega noastră Lidia Vişan în cadrul proiectului „Redescoperă-ţi oraşul”  iar prin atragerea  Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea ca partener al proiectului de faţă, imobilul va deveni gazda unor evenimente publice menite să  contribuie la consolidarea parteneriatului public- societate civilă şi la stimularea implicarii tinerilor in viaţa comunităţii.
Citeste mai departe...
 
Haideti in Piata Civica ! Imprimare
vineri, 17 mai 2013

    
Sâmbătă , 18 mai 2013, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Organizaţia CELISEA, Cercetaşii României- Centrul Local Lotus  organizează în Piaţa Civică din municipiul Tulcea , în intervalul orar 17.00-19.00 , o acţiune de promovare a voluntariatului.

     Evenimentul se înscrie în suita de activităţi ce marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului (13-19 mai 2013 ) şi are drept obiective : promovarea activităţilor de voluntariat realizate în municipiul Tulcea ,stimularea implicării tinerilor în activităţi de voluntariat, promovarea unor modalităţi sănătoase a timpului liber pentru tineri  prin activităţi în aer liber.
     Programul manifestării va include realizarea unui flash-mob  la care vor participa minim 50 de voluntari, pictură pe feţe, organizarea de jocuri de echipă pentru copiii prezenţi în Piaţa Civică, distribuirea de materiale de promovare realizate de organizaţiile şi instituţiile tulcene care desfăşoară activităţi de voluntariat.
     Activităţile se vor desfăşura în zona limitrofă scenei din Piaţa Civică.

  Vă invităm să vă alăturaţi evenimentului în calitate de partener , pentru a contribui la promovarea voluntariatului tulcean.

 

 
Back in business. SNV Imprimare
marți, 14 mai 2013
      Miercuri, 15 mai 2013, la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” Tulcea a avut loc o vânătoare de comori, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia Centrul European pentru Diversitate şi Organizaţia CELISEA Tulcea.
     Cei 50 de „minivânători”, elevi la Şcoala Gimnazială nr. 8 „Constantin Găvenea” şi Şcoala Gimnazială nr.5 „Elena Doamna” din municipiul Tulcea au parcurs un traseu extrem de dificil, care a inclus probe de cultură generală, mate­ma­tică, înde­mânare şi creativitate. Pentru a stimula dezvoltarea aptitudinilor de comunicare şi lucrul în echipă, copiii au fost împărţiţi în 5 echipe mixte, formate din elevi proveniţi de la ambele şcoli.
     Cea mai rapidă echipă a fost echipa galbenă, care a avut de altfel şi privilegiul să scoată la lumină comoara, ascunsă la secţia „Lectură copii”.
     Toţi participanţii s-au înfruptat din comoara comestibilă (bomboane de ciocolată şi suc), iar membrii echipei câştigătoare au primit diplome.
Citeste mai departe...
 
Educatia altfel II continua. Imprimare
marți, 27 noiembrie 2012
 Laborator de metode de educatie non-formala in  premiera la Tulcea

     Sambata, 24 noiembrie 2012, pentru ca a fost sambata, Centrul Eudivers a continuat seria activitatilor din proiectul “Educatia altfel II” cu un laborator de metode de educatie non-formala, gazduit de Scoala gimnaziala “Grigore Antipa” din municipiul Tulcea.
     Locatia nu a fost aleasa intamplator : pentru a ilustra mai bine modul in care metodele de educatie non-formala pot fi puse in practica in mediul formal cu utilizarea unor resurse logistice minime , au fost selectate 5 metode , puse in practica in 2 sali de clasa plus holul de la parter, unde a avut loc o antrenanta cursa contra cronometru pe banda de scotch in cadrul modulului dedicat jocurilor.
Citeste mai departe...
 
(NON)FORMAL. WELCOME TO OPEN SPACE Imprimare
marți, 27 noiembrie 2012
      Proiect “Educația altfel II” , debutat laTulcea taman în Ziua Educației Nonformale a avut parte de o locație deosebită pentru prima activitate planificată – un open space dedicat educației  (non)formale, menit să îi aducă împreună pe teren comun pe reprezentanții  cadrelor didactice și pe cei ai instituțiilor și organizațiilor ce promovează voluntariatul .

     Grație bunăvoinței conducerii  Centrului Cultural “Jean Bart” din Tulcea, în sala de conferințe a centrului s-au adunat pe 27 octombrie 2012, orele 10.00 trecute fix vreo 40 de persoane, care au dezbătut  cu succes (zicem noi) pe marginea a 5 teme propuse de participanți : “Puncte tari/puncte slabe ale educatiei formale/educatiei non-formale”, “Cum influienţează educatia non-formală un adolescent ?”, “Cum convingi un educator tradiţional să adopte educaţia non-formala  ?”, “Metode de educaţie non-formală în mediul formal, metode de educaţie formală în mediul non-formal”, “Puncte comune educatia formala/educatia nonformala”.
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum