Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 2 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Lansare oficiala "Tineri (si) intreprinzatori" Imprimare
joi, 01 martie 2012
 http://i.imgur.com/dqIub.jpg     Miercuri, 29 februarie 2012, începând cu ora 11.00,  în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean  Tulcea a avut loc conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării proiectului „Tineri (şi) Întreprinzători”.

     Iniţiativă a Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate, proiectul beneficiază de suportul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2 Iniţiative ale Tinerilor , şi este implementat în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar  Judeţean Tulcea , Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” ,Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Economic „Delta Dunării”, Liceul Pedagogic Tulcea, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 3 Tulcea.

     Grupul ţintă este format din  tineri tulceni, recrutaţi din unităţile de învăţământ mai sus menţionate,  care vor învăţa să îşi descopere şi să îşi dezvolte aptitudinile native, în scopul implicării pe viitor în evoluţia economică a comunităţii de provenienţă.
Citeste mai departe...
 
Back to work! Imprimare
duminic„, 12 februarie 2012

http://i.imgur.com/Qa7at.jpg      Sâmbătă , 11 februarie 2012,  „mai marii” Eudivers-ului au convocat voluntarii la o şedinţă oficială, pentru a pune la punct primele chestiuni legate de noul proiect marca Eudivers, „Tineri (şi) Întreprinzători”.
     Am început şedinţa cu un moment emoţionant în care ne-am luat rămas bun de la voluntarii de clasa a XII-a , care vor trebui să lase la o parte orice altă activitate şi să se concentreze pe învăţat.
     Pe ordinea de zi  am avut: „vizionarea ”diagramei GANTT a  proiectului „Tineri (şi) Întreprinzători”, un brainstorming pentru făurirea afişului  proiectului şi structurarea echipei de implementare.
      Împărţiţi în echipe aleatorii  după regula: „1, 2, 3, 4”, am aşternut pe hârtie ideile noastre ingenioase  iar la final, am selectat împreună tot ce era mai bun şi am decis cum va arăta produsul final.
     Am fost cu toţii cooperativi şi creativi , astfel că, în puţin peste o oră am terminat treaba şi am rupt rândurile.   Oricum, vacanţa pentru Eudiverşi s-a terminat. Se anunţă o lungă perioadă de şedinţe şi multă multă treabă.  
   Noul nostru  proiect, „Tineri (şi) Întreprinzători ”,se desfăşoară în municipiul Tulcea în perioada 1 februarie-31 mai 2012, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, subacţiunea 1.2 Iniţiative ale Tinerilor.
    La finalul lunii februarie proiectul va fi lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă , după care vor începe  campania de recrutare a celor 20 de membri ai grupului ţintă din liceele tulcene.

Reporter de servici,
 Ella Andriol

 

http://i.imgur.com/ZuGGb.jpg http://i.imgur.com/XrNoe.jpg http://i.imgur.com/YCVY2.jpg
Citeste mai departe...
 
Povestile Tulcei (XII) Imprimare
joi, 02 februarie 2012
Centrul EU divers vă propune un tur săptămânal prin istoria oraşului, printre evenimentele care l-au marcat, personalităţile pe care le-a găzduit şi prin atmosfera de odinioară a acestor locuri.
Italienii
 

    Deşi au constituit o comunitate mai semnificativă în judeţ decât în municipiu, spunem totuşi câteva vorbe şi despre coloniştii italieni din zonă.
    Când şi cum s-au stabilit italienii în Dobrogea? Păi pe la 1880, când la ei în ţară se întâmpla cam ce se întâmplă acuma la noi, adică italienii plecau în masă în alte ţări în căutare de locuri de muncă. Dacă noi am luat majoritar drumul apusului, ei au luat-o îndeosebi spre nord, spre Germania şi ţările scandinave, mai bogate la acea vreme, dar şi peste ocean, în America.
    La acea vreme, România stătea binişor economic, îşi câştigase independenţa, anexase Dobrogea şi era mult de muncă în zonă: la canalul şi portul Sulina, portul Constanţa, podul de Cernavodă şi alte edificii. Pentru toate acestea, era nevoie de specialişti şi în primul rând de muncitori care să exploateze piatra de construcţie din carierele din Dobrogea. Astfel sosesc şi se stabilesc la Iacobdeal şi Cernavodă primii muncitori italieni, constructori şi cioplitori în piatră. Al doilea val masiv de imigranţi italieni, cu specialităţi mai diverse decât în primul val, a fost pe la ‘85 – ‘90, stabilindu-se în coloniile de la Greci, Turcoaia, Măcin, Cataloi, Sulina, Tulcea. 
Citeste mai departe...
 
Invitatie Imprimare
joi, 01 decembrie 2011
http://i.imgur.com/2hY6X.jpg
Centrul Local de Voluntariat din cadrul Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers)
Centrul de Prevenire , Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Tulcea
Crucea Roşie Română- Filiala Tulcea
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea
Centrul de Informare, Consultanţă şi Promovare a Romilor Tulcea
Organizaţia pentru Dezvoltare Socială şi Administrativă
Asociaţia Mâini Întinse
Biblioteca Judeţeană «Panait Cerna » Tulcea
Asociaţia Raza Soarelui –Sunlight
Centrul de Informare şi Educare în Managementul Deşeurilor Tulcea
Asociaţia Umanitară « NOROC » Tulcea
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

au deosebita plăcere să vă invite la


Gala Voluntarului Tulcean, ediţia I-a


Vă aşteptăm alături de noi luni, 5 decembrie 2011, ora 17.00, în sala de spectacole a Palatului Copiilor  din municipiul Tulcea , pentru a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor care îşi dăruiesc  constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja  mediul sau pentru  a-şi dezvolta comunitatea.Evenimentul este organizat cu sprijinul Palatului Copiilor din municipiul Tulcea şi Primăriei municipiului Tulcea

Pentru informaţii suplimentare
Persoană de contact –Ana Lazăr
Coordonator Centrul Local de Voluntariat Tulcea
Tel. 0745019377
Mail Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.
 
Conferinta de final. Motor! Imprimare
vineri, 25 noiembrie 2011

http://i.imgur.com/jAo0m.jpg      Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, pe la 15.00 trecute fix, am pus punct (oficial)proiectului „În căutarea timpului..trecut”.
     Ne-am adunat toata „secta Eudivers ”(vorba unei colege), înveşmântaţi în tricourile negre  şi albe purtând sigla proiectului , ne-am ospătat cu placinte calde şi am trecut la treabă. De fapt noi, marea majoritate am trecut la privit, pentru că greul a picat pe umerii lui Cric, Ana şi George, VIP-urile care au susţinut conferinţa.
     În ciuda faptului că erau foarte emoţionaţi (fiind filmaţi pentru prima dată în prim –plan), s-au descurcat foarte bine şi au închegat un dialog în trei despre proiect în general, oportunităţile oferite de Programul
     Tineret în Acţiune în special, experienţa ca şi constructor,experienţa în calitate de membru al unei echipe numeroase.
     La finalul conferinţei ne-am tras toţi la poză şi am încins un dans tradiţional  (evident nu pentru Dobrogea )- Tunak Tunak Tun.
Happy ending !
P.S A mai fost şi un tort prin preajmă, pentru finalul apotetotic. Urrraaaaa !

 

Mai multe poze in galeria foto aici. 

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum