Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Ghidul diversitatii "loveste" din nou ? Imprimare
marți, 06 septembrie 2011

http://i.imgur.com/p3mYo.jpg Hai şi noi cu conferinţa !
     Miercuri, 31 august 2011, trupa de şoc formată din Teo Epureanu (minivoluntar de categoria preşcolar), Cosmin, Alexandra (Dudari), Costin, Iulia, Gabi Afuza şi Ana(Lazăr) s-a deplasat la Sala 7 a Primăriei municipiului Tulcea pentru a-şi intra în rolul de gazde la conferinţa de lansare a publicaţiei “Ghidul diversităţii entice a municipiului Tulcea”, ediţia a IV-a , bilingvă şi revizuită. De Andrei Luchici , Anamaria, Gentilia şi Alex, evident ?
     Oaspeţi ne-au fost Andrian Ampleev ( în calitate de viceprimar), Natalia Neumann –secretar executiv al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România-filial Tulcea , Adilşah Reihan-preşedinte al Uniunii Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani-filiala Tulcea, Mădălin Baccela şi Florina Şpac- reprezentanţii Uniunii Ucrainenilor din România –filiala Tulcea, Veronica Ivanov –preşedinte al Asociaţiei Etnopolis şi unul dintre iniţiatorii ghidului.
     În ciuda orei matinale, reprezentanţii mass-mediei tulcene,cărora le mulţumim pe această cale, ne-au fost alături şi au asigurat o promovare pe măsură creaţiei marca EUdivers.

Citeste mai departe...
 
Bine v-am regasit! Imprimare
joi, 01 septembrie 2011
      După un an plin, după o « Săptămână a Filmului Interetnic » solicitantă, EUdivers a intrat în vacanţă.
     O parte din voluntarii noştrii au evadat cu catamaranul spre ţărmurile  estice ale ţării, acolo unde Dunărea se întâlneşte cu marea, unde Sulina i-a adăpostit şi le-a oferit câteva zile de neuitat.
     Un membru al asociaţiei a fost la Gura Portiţei unde a participat la cea de a treia ediţie a Laboratorului de Educaţie Nonformală, organizat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei ?i Formării Profesionale şi finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, laborator ce a strâns laolaltă persoane resursă şi participanţi pentru experimentarea metodelor participative ce ţin de învăţarea în context nonformal.
     Câţiva dintre noi s-au odihnit alături de familie ori prieteni…

     După o vacanţă binemeritată, ne-am întors puşi pe treabă!
     Pe 31 august am lansat cea de-a patra ediţie a Ghidului Diversităţii Etnice, pe 3 septembrie participăm la Târgul proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării (pe Faleza Municipiului Tulcea, în dreptul ARBDD) în cadrul proiectului  Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Row-mania 2011 şi în paralel vă pregătim un proiect interesant, despre care vă vom informa în curând.
     Bine v-am regăsit! Ne aşteaptă o toamnă plină de evenimente!
 
 
 
 
Tineret in Actiune a organizat o noua editie a Laboratorului de Educatie Nonformala Imprimare
miercuri, 31 august 2011

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a treia ediție a Laboratorului de Educație Nonformală, desfășurat la Gura Portiței, în județul Tulcea. Organizat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, laboratorul a strâns laolaltă persoane resursă și participanți pentru experimentarea metodelor participative ce țin de învățarea în context nonformal.


”În afara educației formale, realizată în sistemul actual de învățământ, educația nonformală trebuie să fie o componentă vitală a educației pe parcursul vieții și să completeze educația formală”, a precizat Andrei Popescu, liderul programului Tineret în Acțiune. Andrei, alături de alți tineri din… TiA, cum ar fi Vlad Dumitrescu, Miruna Covaci sau Andreea Olteanu, a reușit să ducă la capăt un program pe cât de atractiv, pe atât complex.

Mai multe informatii:http://www.vranceamedia.ro/tineret-in-actiune-a-organizat-o-noua-editie-a-laboratorului-de-educatie-nonformala/

 
Saptamana Filmului Interetnic editia aVI-a, 25-31 Iulie 2011 Imprimare
sâmbătă, 23 iulie 2011
http://i.imgur.com/4sLtY.jpg
 
Vineri, Moisilul stinge tigara! Imprimare
marți, 17 mai 2011

    http://i.imgur.com/UMUUJl.jpg EU divers se alătură în luna mai iniţiativei mai vechi a domnişoarei director Silvia Pârâu de a demara un proiect anti-fumat în Moisil. Ce e diferit? Noi nu forţăm pe nimeni să se lase de fumat la comandă.
    
Ne propunem doar să facem un mic pas pentru o mai bună conştientizare a riscurilor pe care le presupune fumatul în viaţa tinerilor, într-o manieră diferită de cea cu care am fost obişnuiţi până acum.
     Cum facem asta mai exact?
     În fiecare vineri din luna mai (6, 13, 20, 27) am declarat „Ziua antifumat în Moisil”, o zi în care sunt propuse activităţi alternative de tip sportiv (meciuri de fotbal şi miuţa între clase) cu scopul de a-i sensibiliza pe cei care îşi aprind ţigara în curtea şcolii şi de a-i atrage în acţiuni competitive, care promovează sănătatea. (vorba aia, mens sana in corpore sano)
     În plus, voluntarii EU divers şi elevii moisilişti se vor întâlni la o prezentare non-formală, în data de 27 mai 2011, ora 11, în Amfiteatrul liceului, unde vor participa la jocuri de rol, energizere, proiecţii de spoturi antifumat care circulă prin lume.
     Şi pentru că am pornit de la ideea că nu se cade ca un asemenea proiect să facă discriminare între elevii şi profesorii moisilişti, am inclus şi cancelaria „în planul de atac”. Sperăm ca domnii profesori să fie receptivi la iniţiativa elevilor şi să se alăture proiectului, în măsura în care solidarizarea cu aceştia, într-un colectiv unit, aşa cum e cel de la Moisil, e mai presus de viciu.
     Şi aşa, pe final, cine ştie...dacă experienţa de la Moisil dă roade, poate diseminăm proiectul şi în alte licee de la anu’.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Image galerie foto Forum