Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 2 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

2006 Imprimare
Scris de EU divers   
PROIECTE 2006


*     Europa la Liceu  ediţia 2006
 Titlul programului Europa-la liceu din anul 2006 a fost Europa. Filmat in România.
Tinerilor de liceu le-a fost propus un exerciţiu de comunicare vizuala prin care trebuiau sa filmeze un aspect “european valabil”  din România.
 Centrul European pentru Diversitate(Centrul EU divers) a realizat 10 prezentări in liceele tulcene.
 Din Tulcea au fost înscrise aproximativ 20 de proiecte in concurs.
 Mai multe detalii pe site-ul www.europa-la-liceu.ro


Aprilie

*     Tulcea – o Europa in miniatura
 Centrul EU divers a organizat in parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea un concurs de fotografie ce a dorit sa surprindă aspecte din viata minorităţilor existente în municipiu în concordanta cu valorile diversităţii din Uniunea Europeana.
 


*           Dobrogea - culturi si civilizaţii
 In parteneriat cu Liceul Tehnic Henri Coandă am dezvoltat un proiect adresat liceenilor, scopul acestuia fiind acela de a-i aduce pe tineri mai aproape de tradiţiile si oamenii aparţinând diferitelor minorităţi etnice existente in judeţul Tulcea.
 Finalitatea a constant in realizarea unui film in care sa fie prezentat impactul pe care situarea in mijlocul unui mediu cultural, diferit de cel din care provii, îl are asupra tinerilor participanţi la acest proiect.
Comunităţile vizate au fost :
             Comunitatea ruşilor lipoveni din Slava Rusa si Slava Cercheza
             Comunitatea aromânilor din Ceamurlia de Sus
             Comunitatea grecilor din Izvoarele
             Comunitatea turca din Babadag


Mai*
     Sesiuni de training
 Specialiştii Centrului EU divers au realizat mai multe sesiuni de instruire in anul 2006 tematica variind in funcţie de grupul ţinta si necesităţile acestuia :
 In cadrul Liceului Henri Coanda au fost realizate mai multe sesiuni de instruire pe fundraising si modalităţi de atragere a fondurilor din comunitate.
 Pentru membrii Asociaţiei Tinerilor Ruşi Lipoveni din Tulcea au fost realizate următoarele module de training
- management de proiect
- fundraising
- team building

     


Iulie
* In perioada 25 iulie - 3 august membrii centrului au participat împreuna cu reprezentanţii Uniunii Democrate Turce din Tulcea la un schimb de experienţa in Cannakkale -  Turcia.
 Mulţumim Uniunii pentru oportunitatea pe care am avut-o anul acesta de a vizita cetatea Troiei.
Echipa EU divers
Dati click aici pentru Imagini

August - Septembrie
*Săptămâna Filmului Interetnic
      Centrul EU divers cu finanţare de la Departamentului pentru Relaţii Interetnice (Secretariatul General al Guvernului) si in parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea a organizat in perioada 28 august – 4 septembrie 2006 proiectul Săptămâna Filmului Interetnic , in Piaţa Civica a Municipiului Tulcea.
      Proiectul in sine a constat in proiecţia in aer liber a 7 filme reprezentative pentru cultura a câteva din tarile de origine a minorităţilor etnice din municipiul Tulcea, fiecare seara fiind dedicata unei anumite comunităţi, şi anume: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Elena din România, Uniunea Democrata Turca din România, Forumul Democrat German din România, Comunitatea Italiana din România, Uniunea Ucraineana din România si Partida Romilor din România.
7 zile ale săptămânii au fost rezervate filmului interetnic, fiecare seara a săptămânii fiind dedicata  proiecţiei si vizionarii unui film .
     Accesul publicului la toate activităţile (spectacol artistic, proiecţie film) a fost liber.
     Coordonatorul proiectului este Veronica PETRICHEI, vicepreşedinte Centrul EU divers.
     In 2007 avem speranţa ca vom reeditarea proiectul.

    

    
Octombrie
*Dileme identitare in spaţiul N dobrogean
      Păstrarea identităţii etnice, manifestarea acesteia in sfera culturala cat si toate probleme ce revin din aceasta au constituit subiectul principal al dezbaterii din cadrul seminarului organizat de Centrul EU divers, in perioada 27 – 29 octombrie, în municipiul Tulcea. 
      Proiectul a reunit tineri aparţinând minorităţilor naţionale din România, specialişti in relaţii interetnice, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, dar si publicul larg interesat în a-şi exprima punctul de vedere.
 Lucrările seminarului si concluziile dezbaterilor se regăsesc in broşura intitulata sugestiv EU divers, lucrare ce se afla la dispoziţia publicului larg in format electronic pe site nostru.
 Coordonatorul proiectului este Andrei LUCHICI, preşedinte Centrul EU divers.
Dati click aici pentru a descarca: "Manuscris brosura EU divers"
      
     
    
      Campania demarata de Centrul EU divers, Si tu-l poti ajuta pe Alex! ,a avut un răsunet la nivel naţional si internaţional reuşind să contribuim semnificativ la strângerea sumei necesare pentru operaţia lui Alexandru. Continuam campania de fundraising pentru a-l sprijini pe Alex in recuperare.
 Începând cu anul 2007 ne-am propus sa iniţiem si sa demaram şi programe pentru persoane cu nevoi speciale(handicap).
Pentru mai multe detalii dati click aici: http://alex.eudivers.ro


Noiembrie
*Promovarea Interesului Superior al Copilului în Educaţia Religioasă Monitorizarea Educaţiei Religioase în Şcolile Publice din România
           Din noiembrie 2006 suntem parteneri activi ai Ligii Pro Europa in proiectul intitulat Promovarea Interesului Superior al Copilului în Educaţia Religioasă Monitorizarea Educaţiei Religioase în Şcolile Publice din România .
           Scopul acestuia este acela de a realiza o evaluare cât mai obiectivă şi nuanţată a educaţiei religioase în şcoli şi să ofere cadrelor didactice, inspectoratelor şi ministerelor de resort, comisiilor de acreditare a manualelor şcolare, cultelor religioase, comisiilor parlamentare, tuturor celor interesaţi, un set de concluzii, propuneri şi recomandări apte să contribuie la adoptarea de politici publice armonizând principiile libertăţii religioase cu interesul superior al copilului.
            Şcolile publice din România fiind finanţate de la bugetul de stat, trebuie să se supună unor norme şi practici transparente, să adopte politici educaţionale echidistante, neutre, respectând principiile şanselor egale şi non discriminării.
     

 
< Precedent
Image galerie foto Forum