Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 2 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

2008 Imprimare
Scris de EU divers   

Ianuarie 2008

     La început de an Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers) şi-a completat echipa de voluntari cu 6 tineri si a transmis o oferta de colaborare pentru încă 2 liceeni tulceni.


  
     Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, echipa Centrului EU divers a lansat un concurs pe forumul EU divers, Moşul EU divers te întreabă: ce iţi doreşti de Crăciun?
     Membrii EU divers au ales un câştigător al acestei prime ediţii on-line a concursului, în persoana lui Ionuţ Stalenoi, elev al Liceului  „Nicolae Cornăţeanu” din Tulcea. Pentru cea mai bună participare Ionuţ Stalenoi a fost admis, fără preselecţie,ca voluntar EU divers primind o diploma de participare si un set de cărţi de vizită personalizate cu identitatea Centrului.

     Organizarea şi derularea  Modulului 3 - Instituţiile Uniunii Europene din cadrul proiectului Consilierii liceeni-liderii de mâine - detalii pe http://www.consilieriiliceeni.ro/

     Sâmbătă 19 ianuarie 2008, în debutul celui de-al treilea modul al proiectului Consilierii liceeni, în prezenţa lectorilor acestui proiect, cât şi a participanţilor la cursurile acestuia, echipa Centrului Eu divers a ţinut să mulţumească într-un mod oficial voluntarilor săi pentru întreaga activitate pe anul 2007.
     Astfel, pentru perseverenţa cu care şi-au îndeplinit sarcinile de voluntar în cadrul  acţiunilor Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate şi pentru sprijinul acordat în promovarea voluntariatului în municipiul Tulcea, voluntarii EU divers au fost premiaţi de către echipa de conducere a Centrului, Andrei Luchici preşedinte şi Veronica Petrichei,  vicepreşedinte.

Februarie

     Organizarea şi derularea  Modulului 4 – Luarea deciziilor in cadrul administraţiei publice locale din cadrul proiectului Consilierii liceeni-liderii de mâine - detalii pe http://www.consilieriiliceeni.ro/


     În luna februarie, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers) a fost selectată pentru a participa în cadrul proiectului Vitrina Societăţii Civile, proiect implementat în România de Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS), în parteneriat cu News Outdoor şi finanţat de Balkan Trust for Democracy (BTD).
     Ca urmare a acestei alegeri, Centrul Eu divers a beneficiat de finanţare pentru tipărirea  a 6 afişe city light şi 100 afişe A3, materiale ce au avut drept scop promovarea proiectului derulat la momentul respectiv : Consilierii liceeni - liderii de mâine.


     După finalizarea celui de-al 4-lea modul şi în acest fel a pregătirii tuturor consilierilor liceeni selectaţi din liceele tulcene, miercuri, 20 martie, cei care au fost implicaţi în implementarea proiectului Centrului EU divers Consilierii liceeni-liderii de mâine au avut propria conferinţă de presă.
     Sub sloganul  „Întreb pentru că îmi pasă”, toţi acei tineri participanţi la cursurile Centrului EU Divers, cât şi colegii acestora invitaţi la eveniment, au avut oportunitatea de a se întâlni cu reprezentanţii instituţiilor publice centrale, judeţene şi locale, cărora au avut posibilitatea de a le adresa întrebări şi solicita răspunsuri în ceea ce priveşte problemele identificate ca şi reprezentanţi ai tinerilor din şcolile din care provin.

Martie

     Sâmbătă, 15 martie echipa EU divers a organizat, în coordonarea domnişoarei Claudia Suhov, voluntar al Centrului, o întâlnire între generaţii, în cadrul casei de bătrâni din municipiul Tulcea. 
     Considerăm că proiectul “O zi pentru două generaţii” a fost mărţişorul centrului EU divers, atât pentru tinerii ce s-au implicat şi au participat la eveniment, cât şi pentru cei pe care i-am vizitat, frumoşii noştri bunici pe care i-am întâlnit în cadrul casei de bătrâni din municipiul Tulcea.
     În programul seratei s-au evidenţiat cei care si-au învins timiditatea si au cântat la scenă deschisă şlagăre romaneşti şi internaţionale, tinerii care prin veselia lor şi energia specifică vârstei au reuşit să ridice bătrâneii la horă şi chiar la vals. Prezenţa ansamblului Molodţi al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România filiala Tulcea a încântat audienţa prin complexitatea paşilor de dans, cât şi prin frumuseţea şi eleganţa dansurilor ruseşti prezentate ce au iscat ropote de aplauze.
     Micul nostru bal al primăverii s-a încheiat cu premierea celor mai energici dansatori, drept regele şi regina balului. Serata s-a încheiat cu un moment dulce, toţi cei prezenţi fiind invitaţi să deguste prăjituri de post pregătite de tinerii implicaţi în proiect.

 

     In luna martie consilierii liceeni desemnaţi în cadrul proiectului derulat de Centrul EU divers au participat alături de preşedintele Centrului, Andrei Luchici,  la o întâlnire în parte cu prefectul judeţului Tulcea., primarului municipiului Tulcea şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea – detalii pe http://www.consilieriiliceeni.ro/


Aprilie

     Din luna aprilie, echipa Centrului EU divers a lansat Newsletter-ul celor diversi – Eudivers news! 
     Concursuri europene, ştiri locale, proiecte Eu divers în desfăşurare, tendinţe, noi campanii şi alte surprize s-au regăsit în cadrul buletinului nostru adresat tinerilor tulceni şi tuturor celor ce fac parte sau îşi doresc o familie precum familia EU divers.
     Newsletterul este realizat integral de voluntarii EU divers, redactor sef fiind colega noastră Paula Balea. 


Mai
 
     În perioada 30 aprilie-4 mai,  9 voluntari EU divers au participat la Sulina la o tabăra organizată de către Direcţia Judeţeană de Tineret Tulcea. http://www.tineret-tulcea.ro/
     Participaţii tineri din diverse părţi ale ţării au avut un program special de mini-vacanţă, specific perioadei  şi cuprinzând tot felul de activităţi: de la ping-pong si badminton , fotbal si baschet si chiar un cros, al cărui câştigător a primit gratuit o vacanţă în Tunisia de 8 zile.
     De 1 mai s-au pus postere albe în curtea taberei unde fiecare participant s-a semnat ori a făcut un desen reprezentativ şi binenţeles EU divers-ul şi-a pus "amprenta" ca o echipă.  Tot în această perioadă, îmbrăcaţi în tricourile albe cu sigla Centrului, voluntarii Eu divers au împărţit prin Sulina calendare si ghiduri atât prin pensiunile turistice cât şi simplilor trecători.

      Tu ce vrei să te faci când o să fii mare? reprezintă un nou proiect derulat de către voluntarii Centrului EU divers, coordonator fiind colega noastră Luisa Marin.
     Acţiunea de tineret finanţată de către Direcţia Judeţeană de Tineret Tulcea a debutat cu succes pe data de 24.05.2008, la Casa Tineretului, printr-un training de orientare profesională ce s-a bucurat de prezenţa a 18 participanţi din 5 ONG-uri tulcene şi a unui trainer profesionist în persoana domnişoarei Alexandra Marian, studentă la Iaşi.

 

     În perioada 19-31 mai 2008, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers) a implementat proiectul "Ghidul Diversitatii Etnice, editia a II-a, bilingvă", proiect ce constituie continuarea unei iniţiative similare, implementate în 2007, respectiv, ediţia I, în limba română.
     Proiectul ghidului diversităţii a fost acceptat spre finanţare şi în 2008 de către Guvernul României, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi s-a încheiat cu lansarea oficială în municipiul Tulcea, sâmbăta 31 mai.
     Ghidul, în varianta sa actuală, de 40 de pagini, atât în limba romană, cât şi în limba engleză, promovează diversitatea etnica a municipiului Tulcea, atât din punct de vedere al bagajului tradiţiilor şi obiceiurilor acestora, cât şi din punct de vedere religios şi architectural, municipiul de azi purtând amprenta generaţiilor multietnice de ieri. Originalitatea ghidului este dată şi de fotografiile din arhiva personala a echipei Eu divers, cât şi din colaborările cu prietenii Centrului.

Iunie

     Asociaţia Centrul European pentru Diversitate( centrul Eu divers)  a organizat în perioada 22-29 iunie 2008, cea de-a treia ediţie a proiectului Săptămâna Filmului Interetnic.
     Noutatea ediţiei de anul acesta a fost prelungirea duratei proiectului, Săptămâna Filmului Interetnic 2008 având nu 7 ci 8 serate de program artistic si proiecţie filme aparţinând tarilor de origine a comunităţilor etnice din municipiul Tulcea.
     De asemenea a fost schimbata şi locaţia de desfăşurare a proiectului din Piaţa Civică pe Faleza municipiului Tulcea .
 Primăria Municipiului Tulcea şi Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea ne-au fost alături  şi in acest an punând la dispoziţie o scenă special amenajată cu aparatură adecvată susţinerii spectacolelor artistice cât şi proiecţiei filmelor.


Decembrie

     După ce anul trecut Moşul a fericit persoane din afara Centrului EU divers, anul acesta s-a hotărât să-şi îndrepte atenţia asupra voluntarilor şi voluntăreselor care au muncit din greu la proiecte şi au fost cuminţi şi ascultători tot anul.
     Aşa se face că, în data de 19 decembrie a.c. ne-am reunit în formulă completă ca să ne cadorisim, să ne felicităm, să povestim ce-am mai făcut, să facem poze şi să ne urăm sărbători fericite. Moşul a fost darnic cu fiecare dintre noi, oferind lucruri mai mult sau mai puţin inspirate, dar cu siguranţă dăruite din inimă.

     În anul 2008 o parte din voluntarii Centrului EU divers au participat la training-uri şi instruiri naţionale pe o tematică variantă după cum urmează:

     Universitatea de Vară,  Modul Management programe şi proiecte - Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor (ANSIT), , desfăşurat la Pârâul Rece , în perioada 02.08 – 10.08.08,

     Acreditarea, de la concept la practică, seminar ANPCDEFP Bucureşti, 28 august –

     Scriere de proiecte în contex Tineret in Acţiune - seminar pe Acţiunile 1.3 si 5.1, Predeal, 2 - 7 septembrie

     Mesajul tău pentru Europa - seminar CTR, Bucureşti, 26 septembrie
 
     Training "Comunicare şi relaţii publice" EURO 26, 21-25 octombrie–

     Forumul furnizorilor de servicii pentru tinerii din România, Oradea, 7- 9 noiembrie

 

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum