Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
SNV made EUdivers Imprimare
Scris de EU divers   
joi, 12 mai 2011
 http://i.imgur.com/Rv8ral.jpg      În perioada 9-15 mai 2011 se desfăşoară Săptămâna Naţională a Voluntariatului, eveniment iniţiat de PRO Vobis- Centrul Naţional de Voluntariat şi ajuns deja la cea de a III-a ediţie tulceană organizată de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate- Centrul Eudivers.
      Caledarul manifestărilor dedicate voluntariatului a debutat luni, 9 mai cu „ONG Talk”, acţiune  găzduită de Liceul Teoretic Grigore Moisil, în cadrul căruia şi-au prezentat oferta şi realizările Centrul Eudivers, Crucea Roşie Română- filiala Tulcea şi Organizaţia Cercetaşii României-Centrul Local Lotus.
      Vineri, 13 mai 2011, începând cu ora 18.00, în zona scenei din Piaţa Civică  va avea loc un recital de muzică folk , în interpretarea grupului Young, coordonat de prof. Claudia Raicu, cărora li se vor alătura voluntari tulceni (care se simt în voce Smile      Sâmbătă, 14 mai 2011, începând cu ora 11.00, la Centrul Cultural Multietnic de pe str. Victoriei nr.32 , se va da startul unui dublu eveniment : Cafeneaua publică „Pro voluntar tulcean” şi lansarea Ghidului Oportunităţilor de Voluntariat din municipiul Tulcea-ediţia 2011.
      Documentul a fost realizat în cadrul proiectului „Centrul de voluntariat –resurse şi oportunităţi pentru comunitate”, iniţiativă a Asociaţiei PRO-VOBIS- Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
Cele 11 organizaţii beneficiare ale proiectului sunt :
-Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, Tulcea
-Asociaţia de Dezvoltare Locală Ivan Krevan, Repedea (Maramureş)
-Asociaţia de Tineret Onestin, Oneşti (Bacău)
-Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Câmpia Turzii (Cluj)
-Asociaţia Pro Tinereţe, Alba Iulia (Alba)
-Asociaţia Rom pentru Rom, Panciu (Vrancea)
-Asociaţia Tinerilor din Judeţul Covasna – HARIT (Sf. Gheorghe)
-Clubul Ecologic Origini Verzi, Suceava
-Direcţia Municipală de Cultură, Sport, Turism şi Tineret, Mediaş (Sibiu)
-Federaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport, Râmnicu Sărat (Buzău)
-Fundaţia pentru o Viaţă Demnă, Roman (Neamţ)
Ghidul tulcean  include  deja 14 organizaţii care lucrează cu voluntarii dar, având în vedere faptul că este  o publicaţie on line, paginile sale rămân deschise organizaţiilor şi instituţiilor publice din muncipiu.
      Sâmbătă după-amiază, începând cu ora 18.00, în Piaţa Civică va avea loc o acţiune de promovare a voluntariatului, care va implica Centrul Local Lotus , Centrul Eudivers  şi Crucea Roşie.
      Cercetaşii şi Eudiverşii vor organiza jocuri cu copiii prezenţi în Piaţă, vor face face painting  şi dans stradal  în timp ce voluntarii Crucii Roşii se vor dedica unor activităţi specifice organizaţiei :  măsurarea a tensiunii arteriale, amenajare expoziţie  fotografica,amplasare  panoul de mesaje, demonstratii si lectii de prim ajutor, dar mai ales concursul adresat copiilor “A sti sau a nu fi".
      Voluntarii vor distribui trecatorilor flyere, brosuri de promovare a voluntariatului, baloane, etc., iar pe "micutii salvatori" participanti la concurs ii vor rasplati cu insigne, manuale de prim ajutor, carti, brelocuri si mai ales cu diplome.

http://i.imgur.com/xwu8Yl.jpg


http://i.imgur.com/l0S9Rl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 http://i.imgur.com/TtF0Il.jpghttp://i.imgur.com/ra2Y3l.jpg

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum