Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 1 vizitator online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Vineri, Moisilul stinge tigara! Imprimare
Scris de EU divers   
marşi, 17 mai 2011

    http://i.imgur.com/UMUUJl.jpg EU divers se alătură în luna mai iniţiativei mai vechi a domnişoarei director Silvia Pârâu de a demara un proiect anti-fumat în Moisil. Ce e diferit? Noi nu forţăm pe nimeni să se lase de fumat la comandă.
    
Ne propunem doar să facem un mic pas pentru o mai bună conştientizare a riscurilor pe care le presupune fumatul în viaţa tinerilor, într-o manieră diferită de cea cu care am fost obişnuiţi până acum.
     Cum facem asta mai exact?
     În fiecare vineri din luna mai (6, 13, 20, 27) am declarat „Ziua antifumat în Moisil”, o zi în care sunt propuse activităţi alternative de tip sportiv (meciuri de fotbal şi miuţa între clase) cu scopul de a-i sensibiliza pe cei care îşi aprind ţigara în curtea şcolii şi de a-i atrage în acţiuni competitive, care promovează sănătatea. (vorba aia, mens sana in corpore sano)
     În plus, voluntarii EU divers şi elevii moisilişti se vor întâlni la o prezentare non-formală, în data de 27 mai 2011, ora 11, în Amfiteatrul liceului, unde vor participa la jocuri de rol, energizere, proiecţii de spoturi antifumat care circulă prin lume.
     Şi pentru că am pornit de la ideea că nu se cade ca un asemenea proiect să facă discriminare între elevii şi profesorii moisilişti, am inclus şi cancelaria „în planul de atac”. Sperăm ca domnii profesori să fie receptivi la iniţiativa elevilor şi să se alăture proiectului, în măsura în care solidarizarea cu aceştia, într-un colectiv unit, aşa cum e cel de la Moisil, e mai presus de viciu.
     Şi aşa, pe final, cine ştie...dacă experienţa de la Moisil dă roade, poate diseminăm proiectul şi în alte licee de la anu’.

 

 

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum