Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
ROWMANIA sau "Cum au dat Eudiversii mana cu un campion" Imprimare
Scris de EU divers   
miercuri, 07 septembrie 2011
 http://i.imgur.com/0WaAo.jpg     În perioada 2-4 septembrie, pe la Tulcea întâmplat Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania , eveniment de relansare a turismului lent în Delta Dunării şi de conectare a zonei cu ţările riverane Dunării.
     Programul a inclus printre altele : Competiţia Ivan Patzaichin, închiderea Maratonului Dunării din cadrul Tour International Danube (TID)- duplex România – Viena cu ocazia celui de-al doilea festival internaţional al Dunării realizat în colaborare cu reţeaua DANUBEPARKS şi un Târg al proiectelor de investiţii dedicate dezvolării durabil , la care am participat şi noi, EUdiverşii, în calitate de ong băştinaş.
     Alte 9 organizaţii şi-au ocupat standurile alături de noi şi fiecare a încercat să se pună în valoare cum a putut mai bine : cu tricouri, pixuri, pliante şi broşuri de prezentare.
     Noi am avut proasta (sau buna inspiraţie) să venim cu produse tradiţionale- ghidurile diversităţii etnice ale judeţului şi municipiului ,albume foto realizate în proiectele finanţate de programul Tineret în Acţiune şi broşura « Tulcea de ieri  şi de azi », făurită de colega noastră Lidia Vişan.


     Spunem proastă inspiraţie pentru că publicul se cam aşteaptă să primească multe lucruri gratuite pe la târguri iar pe la noi ideea de «consultare » îi cam lasă rece. In concluzie, ne-am ales de-a valma cu laude pentru ghiduri , oferte de bani şi chiar buletine !!!! în schimbul unui ghid , înjurături şi ameninţări din partea celor care nu au înţeles că un tiraj de 1000 de exemplare nu poate satisface cei 92.000 de locuitori ai Tulcei sau măcar 25 % dintre ei, autodeclaraţi «adevăraţi locuitori, sosiţi loco pe la 1800 şi ceva » , deci implicit îndreptăţiţi să ia un ghid de pe masă şi să o tulească urmăriţi de voluntarii EUdivers.
     Noi am luat act de doleanţa publicului şi vom duce la Biblioteca judeţeană câte 10 exemplare din fiecare, ca să aibă acces publicul larg la publicaţii, întrucât informaţia din ele nu este şi nu va rămâne doar a noastră şi a urmaşilor noştri . (direcţi)
     Un moment deosebit al târgului a fost întâlnirea cu marele campion Ivan Patzaichin, care , în ciuda locului aparte pe care îl ocupă în galeria celor mai importanţi români, s-a dovedit un om extrem de accesibil şi, hai să o spunem româneşte, cu mult bun simţ şi fără fiţe de vedete.
     I-am dăruit un set de ghiduri şi un săculeţ parfumat, brodat cu motive dobrogene- dar special al EUdiverşilor pentru prieteni de suflet şi susţinători, iar în schimb ne-am ales cu o poză de grup şi autografe. Mulţumim, Ivan Patzaichin ! 

 

 

http://i.imgur.com/EENLz.jpg
http://i.imgur.com/O11Gc.jpg
 
http://i.imgur.com/IocFy.jpg

 

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum