Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Sa se faca intuneric, trecem prin labirint ! Imprimare
Scris de EU divers   
vineri, 21 octombrie 2011
          22 octombrie va rămâne în memoria noastră ca primul atelier de teatru labirint din istoria Centrului. Autor moral şi trainer - Anamaria Tudor, cel mai proaspăt participant la Laboratoarele de educaţie nonformală organizate de Agenţia cu Nume Lung (ANPCDEFP).
    Am început lejer, cu un „Iepure,săgeată,zid”ca sursă de energie şi motiv de trezit mai bine din somn, după care am purces la prima lecţie de improvizaţie, utilizând recuzita de acasă. Am vizionat personaje istorice, eroi din desenele animate şi prezentatori TV, iar apoi ne-am transformat în „mere”şi „pere ”pentru „Oglinda”. Am încercat să ne sincronizăm cât mai bine cu colegul de suferinţă, pentru a învăţa cum să devenim empatici cu cel pe care îl vom conduce prin labirint.
    Am experimentat şi postura de legat la ochi, străbătând la braţ încăperile de la parterul Fundaţiei Judeţene de Tineret , gândindu-ne firesc că, dacă vom ieşi din clădire , cârdul de gospodine care aleargă prin oraş sâmbătă dimineaţă o să creadă că are de-a face cu o adunătură de sonaţi sau „Camera ascunsă”.
    Am continuat cu alte jocuri , aplicând pe rând metoda acvariului şi  am organizat un mare grup de reflecţie  în cadrul căruia ne-am prezentat concluziile personale despre experienţa trăită.
    În final EUdiverşii şi noii colegi de proiect  am făcut împreună curat în sală înainte să plecăm acasă . Concluzia : întrucât ne-au ajutat de bună-voie şi nesiliţi de nimeni suntem deja o echipă !
O altă posibilă concluzie : făcutul curăţeniei poate deveni o metodă de teambuilding !Ca şi ecologizarea la Bididia .
 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum