Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Si daca tot suntem rivali, in creativitate sa ne razboim ! Imprimare
Scris de EU divers   
vineri, 14 octombrie 2011
     Sâmbăta trecută ne-am împărţit în 4 echipe şi am primit ca  temă de casă identificare unui posibil traseu prin labirintul Tulcei de acum un secol, având ca jaloane clădiri, locuri şi oameni deosebiţi. Ştiind că miza este mare- cel mai reuşit scenariu urmând să servească drept sursă de inspiraţie pentru spectacolul final, ne-am străduit să fim la înălţime. Ne-am auzit pe mail , ne-am întâlnit faţă în faţă, ne-am smuls părul din cap şi ne-am prăjit creierii dar în final ne-am prezentat încrezători la marea confruntare.
    Ostilităţile au început cu o sesiune de instruire care a inclus  prezentarea ciclului proiectului, de la geneză ( de regulă un brainstorming furtunos) până la implementare.
    Ulterior am avut la dispoziţie o jumătate de oră să ne punem în ordine ideile înainte de prezentarea în faţa colegilor şi „rivalilor”.
    Ne-am mai consultat, am mai completat, am constatat că unele echipe făcuseră prezentări în PowerPoint sau veniseră cu notiţe , ideea este că toţi ne-am străduit să fim la înălţime.
    A început duelul pe echipe, fiecare având la dispoziţie cam 10 minute ca să ne încânte şi să ne convingă să o votăm. Am constatat surprinşi că,  în mare, elementele cele mai importante din traseu erau aceleaşi , diferenţa fiind dată de modul artistic în care doream să le sugerăm călătorului prin labirint.
    Ne-am aplaudat reciproc efortul şi , pentru a destinde atmosfera , am reconstituit prin desen şi poveşti viaţa unui locuitor al Tulcei de acum un secol. În cele mai mici detalii, pornind de la îmbrăcăminte şi alimentaţie şi până la modul în care procura produsele de bază şi  îşi petrecea timpului liber. Cu ocazia asta ne-am dat seamă  că I.L.Caragiale îşi are un loc binemeritat în galeria celor mai importanţi scriitori români dacă luăm în considerare doar modul detaliat în care a reuşit să zugrăvească viaţa contemporanilor .
    În finalul întâlnirii am şters barierele dintre echipe şi am construit împreună scheletul labirintului prin care vă vom invita să treceţi pe  12 noiembrie   la Centrul Jean Bart şi despre care  nu vă vom dezvălui mai mult deocamdată !
 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum