Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Lansare oficiala "Tineri (si) intreprinzatori" Imprimare
Scris de EU divers   
joi, 01 martie 2012
 http://i.imgur.com/dqIub.jpg     Miercuri, 29 februarie 2012, începând cu ora 11.00,  în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean  Tulcea a avut loc conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării proiectului „Tineri (şi) Întreprinzători”.

     Iniţiativă a Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate, proiectul beneficiază de suportul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2 Iniţiative ale Tinerilor , şi este implementat în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar  Judeţean Tulcea , Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” ,Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Economic „Delta Dunării”, Liceul Pedagogic Tulcea, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 3 Tulcea.

     Grupul ţintă este format din  tineri tulceni, recrutaţi din unităţile de învăţământ mai sus menţionate,  care vor învăţa să îşi descopere şi să îşi dezvolte aptitudinile native, în scopul implicării pe viitor în evoluţia economică a comunităţii de provenienţă.
     Proiectul  se desfăşoară în municipiul Tulcea, în perioada 1 februarie - 31 mai 2012 şi are drept obiective descoperirea şi dezvoltarea simţului antreprenorial al tinerilor , susţinerea lor în identificarea unor idei de afaceri viabile şi consolidarea cooperării între tineri , şcoală şi factorii de decizie locali prin asumarea unui rol de administratori comuni ai unui incubator de idei de afaceri .

 

     În perioada septembrie 2010-martie 2011, Centrul EU divers a implementat proiectul  zero lei „Tu ce vrei să te faci când o să fii mare” , ediţia a II-a . Din discuţiile celor  300 de membri ai grupului ţintă, elevi la două licee din municipiul Tulcea, cu cele 25 de persoane resursă a reieşit dorinţa de implicare în modelarea propriului viitor.    Dovedind extrem de mult realism , tinerii implicaţi în proiect şi-au exprimat scepticismul vizavi de accesul la un loc de muncă „la stat” şi au apreciat că ar fi realist să încerce să îşi  utilizeze aptitudinile şi abilităţile pentru a-şi întemeia o afacere , pentru a-şi asigura o sursă de venit.

     În lumina argumentelor de mai sus , Echipa EU divers şi-a propus să vină în sprijinul colegilor de generaţie, asigurându-le accesul la legislaţia şi practicile în domeniul comercial , prin intermediul unor specialişti, punerea în practică a unei idei , pornind de la ciclul managementului de proiect, crearea unor firme de exerciţiu şi, în final, crearea unei punţi de legătură între tinerii întreprinzători şi actorii locali - administraţia locală, Camera de Comerţ, agenţii economici importanţi - prin crearea unui incubator de idei de afaceri.

Calendar proiect

1.Pregătirea proiectului (1- 29 februarie  2012)

2.Selectarea grupului ţintă ( 1-31 martie  2012)

3.” Scoala de antreprenoriat” (1 aprilie-15 mai 2012)

4.„Târgul” tânărului întreprinzător (15-31 mai 2012)

5.Realizarea şi lansarea ghidului de bună practică „Tineri (şi) întreprinzători”(15-31 mai 2012)

6. Promovarea proiectului ( 1 februarie-31 mai 2012)

Finanţator proiect : Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2 Iniţiative ale    Tinerilor

 

     Programul Tineret în Acţiune

 

     Tineret in Actiune" (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte. Acesta vine in continuarea programului "Tineret" (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 - 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.

 

Iniţiative ale Tinerilor

 

     O Iniţiativă a Tinerilor este un proiect iniţiat, organizat şi realizat de către tinerii înşişi. Ea dă tinerilor şansa de a testa idei prin iniţiative, ceea ce le dă acestora posibilitatea de a fi implicaţi direct şi activ în planificarea şi realizarea proiectelor. Participarea tinerilor într-o Iniţiativă a Tinerilor reprezintă o importantă experienţă de învăţare non-formală, care le oferă tinerilor oportunitatea de a se considera cetăţeni europeni şi de a simţi că pot contribui la construirea Europei.


     

     Informaţii despre Program şi Acţiuni : http://www.tinact.ro/
     
     
    
 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum