Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Educatia altfel II continua. Imprimare
Scris de EU divers   
marşi, 27 noiembrie 2012
 Laborator de metode de educatie non-formala in  premiera la Tulcea

     Sambata, 24 noiembrie 2012, pentru ca a fost sambata, Centrul Eudivers a continuat seria activitatilor din proiectul “Educatia altfel II” cu un laborator de metode de educatie non-formala, gazduit de Scoala gimnaziala “Grigore Antipa” din municipiul Tulcea.
     Locatia nu a fost aleasa intamplator : pentru a ilustra mai bine modul in care metodele de educatie non-formala pot fi puse in practica in mediul formal cu utilizarea unor resurse logistice minime , au fost selectate 5 metode , puse in practica in 2 sali de clasa plus holul de la parter, unde a avut loc o antrenanta cursa contra cronometru pe banda de scotch in cadrul modulului dedicat jocurilor.
     Agenda laboratorului a inclus un carusel de metode care le-a permis participantilor sa experimenteze animatie socio-educativa, teatru labirint, teatru forum si improvizatie. De asemenea, a fost prezentat voluntariatul ca metoda de educatie non-formala , in cadrul acestui modul fiind relizat cu ajutorul participantilor un arbore  al problemei, si pozitivarea acestuia intr-o idee de proiect.
     Experimentele propuse de echipa EUdivers au fost urmate de explicarea metodelor si  evaluarea impactului acestora asupra participantilor.
     Desi au mai fost mici probleme tehnice si organizatorice, una peste alta echipa de formatori EUdivers a facut fata cu brio provocarii de a organiza un eveniment complex pentru un grup   mare de participanti, cu o componenta  eterogena : reprezentanti ai Consiliului Elevilor Tulcea, cadre didactice si ong-isti.
     Multumim pentru gazduire Scolii gimnaziale “Grigore Antipa” si d-nei director Nicoleta Dutu . Sa ne auzim cu bine la dezbaterea publica din luna decembrie !
 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum