Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow Povestea printului Kasim
Povestea printului Kasim Imprimare
Scris de EU divers   
sâmbătă, 21 iunie 2014

Dupa cum va poves­team, cole­gii nos­tril mai mici din Casi­m­cea au ales ca si moda­li­tate de mani­fes­tare artis­tica dan­sul, punând în scenă de o manieră core­gra­fică, inter­ca­lată cu frag­mente poves­tite, legenda prinţu­lui Kasim, cel ce a dat numele satu­lui şi comunei.

După ce s-au docu­men­tat teme­i­nic la bibli­o­teca şco­lii , cei mici au com­ple­tat sâm­bu­rele de ade­văr cu câteva felii de ima­gi­na­ţie. Prinţul turc Kasim, ce şi-a găsit sfârşi­tul îne­cat într-un râu­şor înve­ci­nat , a avut parte de o poveste mult mai fru­moasă, plăs­mu­ită de ima­gi­na­ţia copi­i­lor– atras de o fru­moasă româncă pe nume Maria, tră­ieşte o fru­moasă poveste de dra­goste între­ruptă bru­tal de părinţii fetei, care nu doresc să îşi dea fiica iubită drept soţie unui străin. Tine­rii aleg să îşi pună capăt zilelor,aruncându-se în râu. Moar­tea lor îi uneşte în durere pe săteni şi pe osta­şii prinţu­lui, care îna­lţă împre­ună un loc de pome­nire pen­tru cei doi îndrăgostiţi .

Pre­miera spec­ta­co­lu­lui a avut loc cu oca­zia sfârşi­tu­lui de an şco­lar iar cei mici au decis să biseze şi de ziua comu­nei , în luna august .

942665 541727292540619 674194104 n 300x223 Povestea printului Kasim

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum