Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 6 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow EUdivers voluntariat
Voluntari Imprimare
Scris de EU divers   
marşi, 08 februarie 2011

voluntaresemario_mResursa de Voluntariat! 

     Centrul EU Divers este o asociaţie care a început să facă primii paşi în anul 2006 şi, deşi pare o perioadă scurtă de timp, în fiecare zi a mai crescut puţin câte puţin şi noi suntem mândri de ea. Ne-am hrănit cu proiecte, am băut satisfacţia celor din jurul nostru şi am crescut voluntari, care să se descurce singuri, dar care îşi aduc mereu aminte de mentorii lor.

      Cu ajutorul voluntarilor s-au proiectat şi s-au dezvoltat multe idei, unele mai trăznite, altele mai serioase, dar toate au prins la public şi toată lumea a fost mulţumită.

     Săptămâna filmului interetnic a devenit tradiţie în municipiul Tulcea, luna iulie fiind alocata spectacolului interetnic şi proiecţiei de film. Ghidul Diversitatii Etnice s-a îmbogăţit de la an la an cu noi ediţii ajungând până în prezent cu cea de-a 4-a. Consilierii liceeni a fost de asemenea un proiect de un real succes, care pe noi mobilizat si oferit satisfactii. Proiectul O zi pentru două generaţii a bucurat, pe lângă voluntari, şi mulţi bătrâni din Tulcea care rar mai au parte de puţină bucurie alături de tineri, aşa cum au fost şi ei odată. Cireaşa de pe tort au reprezentat-o cele 3 proiecte realizate până în prezent în cadrul programului Tineret in Actiune ,respectiv: Redescoperă-ţi Oraşul, Profil de Cartier şi Tineri Fotoreporteri pentru Comunitate.

     Dar EU diverşii au ştiut să îmbine distracţia cu munca întotdeauna, astfel încât să fie cu zâmbetul pe buze ori de câte ori au avut ocazia. Chiar dacă proiectele mari, ca cele de mai sus, au fost însoţite toate de zâmbetele şi multumirea echipei, s-au făcut şi alte ieşiri, "cu munca", prin Turcia, la Cannakkale ori prin Deltă şi prin judeţ, la Sulina, Gura Portiţei sau Capul Doloşman.

     Trecutul ne face să fim glorioşi, dar viitorul ne sună bine, aşa că nu ne-am lăsat pe o ureche, şi să răsune trecutul! Nu! "Ne asteaptă alte proiecte şi noi provocari , noi traininguri dar şi alte vacanţe marca EU divers în gaşcă.

     Am devenit mai buni, lucrăm mai bine în echipă şi ne bucurăm de fiecare sesiune de instruire prin care putem afla mai multe şi ne putem dezvolta mintea, aptitudinile şi imaginaţia.

     Cum noi nu suntem egoişti, ne-am dori să împărtăşim bucuria fiecărui surâs şi a fiecărui succes împreună cu tine. EU divers poate face ceva şi pentru tine, dar tu ce poţi face pentru EU divers şi, mai ales, împreună cu EU divers? Poţi fi ales în echipă şi să fii chiar tu cel care sa coordoneze un proiect, să prezinte o seară de festival ori să ai parte de trainingurile oferite de EU divers şi de excursiile împreună cu echipa şi nu numai. Te aşteptăm dacă te simţi în stare să faci faţă unei astfel de provocări!Laughing

FII DIVERS! VOLUNTAR EU DIVERS!

the imageCe înseamnă să fii voluntar EU divers?

 

    Anastasia: Voluntar EU divers pentru mine înseamnă ceva extrem de important, deoarece am participat şi la alte voluntariate şi nu a fost la fel…aici am învăţat foarte multe lucruri care sunt şi diverse…am învăţat să comunic, am învăţat să fiu eu, am învăţat că o idee poate deveni un proiect, am învăţat mai multe despre proiecte, am învăţat să particip la fel şi fel de proiecte, am învăţat despre oraşul meu, am conştientizat multe. Pentru mine toate aceste lucruri înseamnă să fi EU divers!

 

    Andreea: Ce înseamnă să fii voluntar EU divers? Înseamnă prietenie , distracţie , ajutor reciproc , muncă de plăcere .Ocuparea timpului într-un mod distractiv şi în acelaşi timp într-un mod serios .

 

   Betty: A fi voluntar EU divers înseamnă să fii unic şi diferit şi să te poţi afirma, dezvolta, creşte într-o echipă de tineri cu extrem de multe idei diferite dar care au un scop comun. Voluntariatul e un mod de a ajuta comunitatea în care trăim şi tinerii să schimbe ceva şi să creadă într-un viitor mai bun,.e un mod interactiv de a învăţa diverse lucruri.

     Paula: Conform DEX, voluntariatul presupune o acţiune făcută de bunăvoie, fără constrângeri sau siliri. Ce nu menţionează DEX-ul sunt recompensele pe care o astfel de acţiune ţi le poate aduce. În afară de implicare activă în viaţa societăţii, voluntariatul mi-a oferit mai nou şi posibilitatea participării la diverse seminarii şi cursuri în diferite regiuni ale ţării. Cum respectivele cursuri se adresau tinerilor din ONG-uri, este inutil să mai adaug faptul că nu aş fi putut să beneficiez de ele dacă nu activam în cadrul EU divers.

     Mario: Voluntariatul reprezintă, pentru mine, o activitate pe care ţi-o însuşeşti din proprie iniţiativă, de la care ai foarte multe lucruri de învăţat şi de câştigat pe viitor. Dacă la început nu înţelegeam prea bine ce activităţi se desfăşoară în cadrul unei asociaţii de voluntariat, acum ne stârneşte interesul să ne implicăm mai mult, să realizăm mai mult. Consider că toate activităţile din cadrul Centrului EU divers ne vor fi benefice în dezvoltarea personalităţii noastre şi să avem mai multă încredere în noi înşine.

     Anca: Voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială. Pentru mine voluntariatul este un mod prin care muncesc suplimentar, mă distrez, îmi dezvolt şi-mi exersez anumite abilităţi.

     Ana Epure: Din dorinţa de a cunoaşte noi oameni (cât mai diverşi) am devenit voluntară EU divers, unde am cunoscut oameni inteligenţi alături de care am colaborat la realizarea mai multor proiecte la nivel judeţean. Efortul fizic (mutat scaune) sau intelectual (brainstorming) depus pentru ducerea la final a taskurilor este nesemnificativ în comparaţie cu bucuria de a vedea un proiect dus la bun sfârşit.

 

dinspate

Generaţii "voluntăreşti"

     Generaţia 2007: Claudia Suhov, Luisa Marin, Victor Ceauş, Mario Nicolae,   Ana Maria Epure, Cristian Ionel Vasiliu, Paula Bâlea , Rade Steluta, Balica Mirela Cristina, Blejan Radu
                          
     Generaţia 2008: Ioana Mereuţă, Ana Maria Cristea, Florin Nica, Irina Casapu,   Alina Elena Trifanov,  Anca Hagiu, Stalenoi Ionut

     Generaţia 2009: Fica Teodora Georgiana,  Ion Oana Iuliana, Geru Catalina-Mirela, Nichita Andreea-Georgiana, Onofrei Ramona, Epureanu Cosmin George, Costache Ionela, Stoeanof Andrei, Raducu Mariana, Militaru Raluca Iuliana, Simionov Andra, Marin Maria Madalina, Costache Beatrice Alina, Cojocaru Florentina

    Generaţia 2010 : Mădălina Fulgă, George Zaharencu, Bogdan Ivanov, Andreea-Cristina Mocanu, Ioana Ichim, Ana-Maria Rebegea, Roxana Popaliciu, Mirela Puşcaşu, Daniel Mitri, Theodor Grigoraş, Alina Dinu, Gabriela Olaru, Adrian Moroianu, Oana Lavinia Nicolescu, Mădălina Belu, Nicoleta Constantinescu 
gasca_m
 
Image galerie foto Forum