Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow Un deceniu de EU divers
Un deceniu de EU divers Imprimare
Scris de EU divers   
luni, 15 februarie 2016

     Pe data de 15 februarie 2006 lua fiinţă la Tulcea Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, pe scurt Centrul EUdivers, organizaţie non-guvernamentală care şi-a asumat sarcina de a promova voluntariatul, implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi diversitatea etnică a municipiului şi judeţului Tulcea.

     Anii au trecut şi peste 100 de tineri tulceni au contribuit pe rând la realizarea obiectivelor asumate.

     Cu fiecare generaţie, metodele de lucru s-au schimbat şi s-au diversificat, organizaţia având intenţia să reziste cât mai mult pe harta Tulcei.

    “Nu a fost deloc uşor, pentru că lucrul cu tinerii este minunat dar dificil în acelaşi timp.” a declarat Cornel Ditcov, preşedintele curent al EUdivers. “Am încercat ca în fiecare an să venim cu un nou concept şi noi metode de lucru şi am reuşit să punem în practică metode de educaţie non-formală inedite. Ceea ce ne diferenţiază de alte organizaţii este tenta artistică pe care o dăm tuturor activităţilor noastre. Realizăm activităţi publice care dezvoltă competenţele artistice şi de comunicare şi îi ajută pe tineri să evolueze.”


    Ana Lazăr, coordonator de voluntari :”Dansul este metoda noastră preferată. Îl folosim în varianta stradală pentru flash-mob-uri, în care angrenăm de regulă peste 50 de persoane, voluntari de-ai noştri sau proveniţi de la organizaţii partenere, îl folosim ca instrument de socializare şi pentru dezvoltarea de competenţe. Este important să creezi o legătură între organizaţie şi voluntari, între voluntari şi comunitate iar noi îi implicăm în activităţi artistice care promovează valorile comunităţii noastre ! Festivalul de Film Săptămâna Filmului Interetnic, tradiţionalul flash-mob organizat pentru a sărbători Săptămâna Naţională a Voluntariatului, spectacolele de teatru labirint şi teatru stradal de la Casa Avramide şi TeatrulJean Bart au purtat semnătura noastră ! Am reuşit să rămânem în atenţia comunităţii şi să recrutăm voluntari pentru că voluntarii noştri şi-au consolidat imaginea de membri responsabili şi talentaţi ai comunităţii , pentru că reuşim să colaborăm cu câteva organizaţii locale cu care împărtăşim aceleaşi valori (Organizaţia CELISEA, Asociaţia EURO Tulcea, Cercetaşii României-Centrul Local Lotus), pentru că există unităţi de învăţământ care ne-au fost partenere în timp şi ne-au permis să ne facem cunoscute proiectele (cel mai important fiind Liceul Teoretic “Grigore Mosil”), pentru că instituţiile publice care pun în aplicare legea 350/2005 la Tulcea ne-au oferit finanţarea de care aveam nevoie şi pentru că instituţii de cultură importante, precum Direcţia Judeţeană pentru Cultură Tulcea, ICEM şi Centrul Jean Bart au întotdeauna uşa deschisă pentru noi . Un rol deosebit în promovarea noastră au avut social media, care ne-a permis să ne facem cunoscute activităţile, mai ales în rândul tinerilor şi mass media locală, care ne-a preluat întotdeauna comunicatele şi fotografiile. Mulţumim aşadar ,tuturor celor mai sus menţionaţi, care au contribuit implicit la dezvoltarea Tulcei prin tinerii săi ! “

     Veronica Ivanov, membru fondator EUdivers : ” Artificii… Cred ca acesta este cuvantul cel mai potrivit ce poate caracteriza oamenii ce au pornit, au investit si care, si in momentul de fata, reprezinta Eudivers. O asociatie creata din foarte mult entuziasm, optimism, incredere in oameni si dragoste pentru oameni… Sa zbori pana la cer pentru o idee, sa cresti si sa incerci greutatile pe drumul investitiei in ea, sa devii mii de stele, de zambete si salturi de fericire doar pentru ca o idee…a fost vazuta cu optimism si de alti ochi… Foarte diferiti, foarte critici, dar intotdeauna unul alaturi de celalalt. EUdivers reprezinta cel mai frumos spectacol de lumini si culori ce l-ar fi putut avea vreodata municipiul Tulcea. Pentru ca e mereu surprinzator. E rezultatul muncii de echipa si reprezinta curajul investitiei in creativitate si tinerete. Diversitatea nu a fost creata pentru Eudivers. Dar Eudivers a prins viata din dragoste pentru oameni si respect pentru diversitate. “

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum