Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
Comunicat SNV 2016 Imprimare
Scris de EU divers   
luni, 23 mai 2016

Tulcea ONG Fest

      În perioada 9-15 mai 2016 zeci de organizații din România sărbătoresc Săptămâna Națională a Voluntariatului.

      În calendarul SNV a fost inclus și Tulcea ONG Fest, eveniment care a avut  loc duminică, 15 mai 2016, între orele 11.00-13.00,  în sectorul din fața scenei din Piața Civică.

      Cele 6 organizații partenere – Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers), Organizația CELISEA, Asociația Euro Tulcea , Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local LOTUS, Societatea Română de Cruce Roșie – filiala Tulcea și Asociația Umanitară NOROC  – au decis să  promoveze  voluntariatului prin  demonstrații  ale metodelor de lucru  pe care le utilizează  în mod curent :  dans stradal , concursuri și jocuri pentru copii , atelier de pictură pe față și origami, demonstrații practice de prim-ajutor, pictură pe sticlă.


     Ediția 2016 tulceană a SNV a fost organizată ca activitate în cadrul proiectului “Pro Tulcea, pro voluntariat !”, inițiat de Centrul EU divers și co-finanțat de Primăria municipiului Tulcea în baza prevederilor Legii 350/2005. Primăria Tulcea, prin compartimentul de specialitate, asigură și sonorizarea pentru momentul dans stradal din cadrul Tulcea ONG Fest.

     SNV este o inițiativă  din anul 2002 a  asociației Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (pe atunci Centrul Național de Voluntariat Pro Vobis) din Cluj,  care a devenit coordonator la nivel național.
Evenimentul a fost implementat de-a lungul anilor cu sprijinul a sute de parteneri locali din țară. Este un eveniment național anual,  menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implica, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

     Prima ediție tulceană a SNV a avut loc în anul 2009, la inițiativa Asociației Centrul European pentru Diversitate.

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum