Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow Comunicat SNV 2016
Comunicat SNV 2016 Imprimare
Scris de EU divers   
luni, 23 mai 2016

Tulcea ONG Fest

      În perioada 9-15 mai 2016 zeci de organizații din România sărbătoresc Săptămâna Națională a Voluntariatului.

      În calendarul SNV a fost inclus și Tulcea ONG Fest, eveniment care a avut  loc duminică, 15 mai 2016, între orele 11.00-13.00,  în sectorul din fața scenei din Piața Civică.

      Cele 6 organizații partenere – Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers), Organizația CELISEA, Asociația Euro Tulcea , Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local LOTUS, Societatea Română de Cruce Roșie – filiala Tulcea și Asociația Umanitară NOROC  – au decis să  promoveze  voluntariatului prin  demonstrații  ale metodelor de lucru  pe care le utilizează  în mod curent :  dans stradal , concursuri și jocuri pentru copii , atelier de pictură pe față și origami, demonstrații practice de prim-ajutor, pictură pe sticlă.


     Ediția 2016 tulceană a SNV a fost organizată ca activitate în cadrul proiectului “Pro Tulcea, pro voluntariat !”, inițiat de Centrul EU divers și co-finanțat de Primăria municipiului Tulcea în baza prevederilor Legii 350/2005. Primăria Tulcea, prin compartimentul de specialitate, asigură și sonorizarea pentru momentul dans stradal din cadrul Tulcea ONG Fest.

     SNV este o inițiativă  din anul 2002 a  asociației Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (pe atunci Centrul Național de Voluntariat Pro Vobis) din Cluj,  care a devenit coordonator la nivel național.
Evenimentul a fost implementat de-a lungul anilor cu sprijinul a sute de parteneri locali din țară. Este un eveniment național anual,  menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implica, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

     Prima ediție tulceană a SNV a avut loc în anul 2009, la inițiativa Asociației Centrul European pentru Diversitate.

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum