Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow Un nou proiect marca EUdivers
Un nou proiect marca EUdivers Imprimare
Scris de EU divers   
sâmbătă, 20 august 2016

Dezvoltare prin non-formal
     În perioada 1-28 august 2016 Asociaţia Centrul European pentru Diversitate implementează proiectul “Dezvoltare prin non-formal”, selectat spre cofinanţare de Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma derulării concursului local de proiecte , sesiunea iunie-iulie 2016.
     Scopul proiectului îl constituie stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii tulcene prin dobândirea de competenţe specifice educaţiei non-formale . Obiectivul general îl constituie stimularea interesului tinerilor tulceni pentru educaţia non-formală, obiectivul specific al proiectului îl constituie dezvoltarea de competenţe specifice educaţiei non-formale pentru 15 tineri din municipiul Tulcea Rezultatul îl va constitui dezvoltarea de competenţe care le vor permite celor 15 membri ai grupului ţintă să se implice ulterior în viaţa comunităţii prin realizarea de activităţi care vor valorifica metodele de educaţie non-formală abordate în cadrul sesiunilor de formare organizate la tabăra Sulina :cafeneaua publica, Open Space, Photo Voice, expoziţie vie.
     Proiectul a fost iniţiat pentru a răspunde unei nevoi identificatp în comunitatea tulceană : numarul de organizatii de tineret din municipiul Tulcea este mic motiv pentru care tinerii nu au acces constant la activităţi de formare care să promoveze educaţia non-formală şi să le permită să se dezvolte personal prin dobândirea de competenţe sociale şi profesionale. Beneficiarul proiectului, Asociatia Centrul European pentru Diversitate , promovează şi implementează proiecte care valorifică metode specifice educaţiei non-formale de circa 10 ani, motiv pentru care deţine resursele necesare (logistica şi lucratorii de tineret ) pentru a asigura gratuit instruirea în cadrul proiectului. Grupul ţintă a fost recrutat din randul adolescenţilor tulceni, tineri cu varsta între 14 şi 19 .
     Valoarea totală a proiectului este de 4352 lei, din care 3916 lei este valoarea cofinanţării acordate de Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJST Tulcea.

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum