Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow Noi perspective pentru activitatea de tineret tulceana
Noi perspective pentru activitatea de tineret tulceana Imprimare
Scris de EU divers   
joi, 24 noiembrie 2016

EuDivers - noi-perspective-pentru-activitatea-de-tineret-tulceana/

     În perioada 11-13 noiembrie 2016,  în municipiul Timișoara s-a desfășurat întâlnirea finală a tineREȚELEI, rețeaua de lucrători voluntari de tineret a Ministerului Tineretului și Sportului, constituită prin aportul financiar al proiectele Lucrătorul de tineret (finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului ) și Dialog Structurat cu tinerii 2016 (co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +).

     Județul Tulcea a fost reprezentat la întâlnire de Liviu Cristian Urlih, director executiv al Direcției Județene de Tineret Tulcea și lucrătorii de tineret Ana Lazăr și Andreea Maria Lungu, voluntare în cadrul Asociației Centrul European pentru Diversitate Tulcea (Centrul EU divers).

     “Agenda a inclus întâlniri pe grupurile organizate la nivel regional în luna iunie , la întâlnirea iniţială, desfăşurată la Baia Mare. Tulcea a făcut parte din acelaşi grup cu judeţele Galaţi, Constanţa, Brăila , Vrancea şi Buzău. În ultimele luni toţi membrii tineREŢEA din ţară au implementat simultan aceleaşi activităţi, care au avut drept scop consultarea tinerilor şi dezvoltarea de competenţe , pentru dezvoltarea lor personală şi creşterea gradului de implicare în comunitate.

     Toţi am emis comunicate către mass –media locală şi am postat imagini şi date de la evenimente pe grupul social media al Reţelei. Judeţul nostru a fost în centrul atenţiei din iulie şi până în noiembrie,pentru că am fost printre puţinii care am reuşit să ne ducem misiunea la bun sfârşit.

     La întâlnirea finală majoritatea colegilor din regiunea SE au vorbit despre probleme de comunicare ,mobilizare slabă, interes scăzut şi faptul că MTS nu a furnizat logistica pentru evenimente.

     Noi le-am spus că venim dintr-o comunitate mică , în care toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi o bună reputaţie profesională , dobândită făcându-ţi treaba serios ,  îţi aduce respectul celorlalţi şi  acces gratuit la  resurse. Activităţile noastre au fost găzduite de DJST, Casa Avramide , Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea, Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Liceul Teoretic Grigore Moisil şi Liceul Teoretic Ion Creangă, Centrul EU divers a asigurat toată logistica şi a finanţat printr-un proiect desfăşurarea unei sesiuni de formare la Sulina, pe scurt, fiecare ne-a ajutat cu tot ce a putut şi am transformat un posibil handicap – comunitate mică, resurse pe măsură- într-un punct tare.”a declarat Ana Lazăr

     Pentru membrii tineREŢEA absolvenţi cel puţin de studii medii s-a desfăşurat la Timişoara şi examenul de certificare în ocupaţia de lucrător de tineret iar duminică, pe data de 13 noiembrie , la Opera din Timişoara au fost premiate cele mai importante proiecte ale anului 2016 în cadrul Galei Tineretului.

     „Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea sprijină constant mediul ong tulcean. Anual suntem principalul partener al Galei Voluntarului Tulcean, care anul acesta se va desfășura pe 4 decembrie, și contribuim implicit la recunoașterea publică a celor mai activi voluntari, care nu provin toți din organizații de tineret.

     Implicarea în constituirea la Tulcea a unui “nod” al tineREŢELEI, alături de Centrul EUdivers și alți parteneri locali, se înscrie în demersul nostru constant de recunoaștere și promovare a voluntariatului, educației non-formale și implicării civice. La Timișoara au fost prezentate rezultatele tineREȚELEI iar echipa noastră a demonstrat că într-un județ cu o populație mică și un număr redus de organizații non-guvernamentale de tineret se pot implementa activități de amploare, duse la bun sfârșit cu ajutorul partenerilor locali și cu resurse limitate.

     După participarea la activitățile pe grup și după Gala Tineretului, desfășurată duminică, pe 13 noiembrie, la Opera din Timișoara, în prezența ministrului Elisabeta Lipă, am revenit la Tulcea mândri de ceea ce am realizat, optimiști , dornici de muncă , și cu o nouă țintă pe termen lung – obținerea pentru Tulcea a statutului de Capitală a Tineretului pentru un an  ” a declarat Liviu Cristian Urlih.

     În prezent DJST şi Centrul EU divers sunt implicate în activităţile de pregătire ale Galei Voluntariatului Tulcean , programată să se desfăşoare duminică, 4 decembrie 2016, ora 11.00, la Centrul Cultural “Jean Bart ” din municipiul Tulcea.

 

 

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum