Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 16 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina arrow Stiri arrow 11 ani de EU divers
11 ani de EU divers Imprimare
Scris de EU divers   
miercuri, 15 februarie 2017

16708384_1279347785478017_6706871764230506101_n


Pe data de 15 februarie 2006, era înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor al Judecătoriei Tulcea o organizaţie de tineret care îşi propusese să promoveze diversistatea etnică tulceană şi tinerii, ca factor activ al comunităţii –  Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, pe scurt EUdivers.

      Prima ieşire la rampă a avut loc tot în  anul 2006, când prima echipă de voluntari a Centrului organiza pe scena –nufăr din capătul falezei prima ediţie a Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic . Festivalul este deja o tradiţie locală şi dovada faptului că o comunitate mica dar eterogenă precum cea tulceană, poate da o amploare naţională unui demers comun, care adună laolaltă toate grupurile etnice tulcene. De atunci şi până în prezent cele peste 40 de proiecte implementate au confirmat faptul că Tulcea avea nevoie şi are nevoie de actori activi  în cadrul societăţii civile.

      “Proiectele pe care le-am iniţiat de-a lungul anilor au beneficiat de sprijinul comunităţii – autorităţi publice, şcoală, organizaţii non-guvernamentale şi mediul privat. Secretul longevităţii noastre este seriozitatea . Într-un oraş mic sunt foarte importante o bună reputaţie profesională şi schimbul reciproc de resurse. Societatea civilă tulceană este foarte unită – ne cunoaştem între noi, facem schimb de experienţă şi informaţii , ne ajutăm la nevoie şi ne bucurăm împreună de recunoaştere publică în cadrul Galei Voluntarului Tulcean sau Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Este adevărat că resursele materiale sunt limitate, pentru că suntem entităţi private şi ne autofinanţăm.


      Încă existăm după 11 ani de la înfiinţare pentru că am rămas activi şi în anii în care nu am avut prea mulţi bani pentru cofinanţat proiecte- am făcut proiecte 0 lei sau de valoare mica (până în 5000 de lei), ne-am valorificat la maximum resursele de care dispuneam (logistica rămasă din proiectele anterioare, expertiza în lucrul cu tinerii) şi ne-am promovat toate activităţile, ca să rămânem în memoria comunităţii şi să avem acces la noi voluntari.  Lucrul cu tinerii este o adevărată provocare dar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor ” a declarat Ana Lazăr, coordonator de voluntari.

      Toate proiectele implementate începând cu anul 2006 au avut în centru comunitatea tulceană, propunându-şi să contribuie la creşterea gradului de informare cu privire la potenţialul cultural al Tulcii şi creşterea gradului de implicare al tinerilor în viaţa propriei comunităţi.

      “Tinerii sunt viitorii cetăţeni adulţi. Cred că ne-am propus un obiectiv destul de ambiţios – dezvoltarea personală a voluntarilor noştri şi grupului ţintă din proiectele noastre, prin implicarea în proiecte  artistice- dar modul în care au evoluat ulterior ne-a confirmat că au nevoie de îndrumare, de evenimente publice care să îi ajute să îşi facă cunoscut potenţialul. Tinerii au nevoie de recunoaştere şi de încurajare , ca să dobândească o legătură cu comunitatea.

      În ceea ce priveşte cel de-al doilea obiectiv al organizaţiei noastre- promovarea diversităţii etnice, acesta este în continuare o prioritate pentru noi ! Anul acesta Săptămâna Filmului Interetnic va ajunge la cea de a XII-a ediţie iar parteneriatul nostru cu etniile tulcene şi Primăria municipiului Tulcea este activ . De asemenea analizăm posibilitatea realizării unei noi publicaţii menită să promoveze peste graniţele judeţului modelul unic de convieţuire interetnică armonioasă din judeţul nostru.

      Sunt fericit şi mândru că am aniversat 11 ani de activitate ai Centrului Eudivers, şi îmi doresc ca pe viitor să implementam şi mai multe proiecte de succes. Mulțumesc  tuturor celor care s-au implicat pe parcursul acestor ani în buna implementare a proiectelor noastre” a declarat Cornel Ditcov, preşedintele EU divers.

      La sfârşitul săptămânii trecute EU diverşii au sărbătorit în avans aniversarea celor 11 ani de activitate.

 

      Pe data de 15 februarie 2006, era înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor al Judecătoriei Tulcea o organizaţie de tineret care îşi propusese să promoveze diversistatea etnică tulceană şi tinerii, ca factor activ al comunităţii –  Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, pe scurt EUdivers.

      Prima ieşire la rampă a avut loc tot în  anul 2006, când prima echipă de voluntari a Centrului organiza pe scena –nufăr din capătul falezei prima ediţie a Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic . Festivalul este deja o tradiţie locală şi dovada faptului că o comunitate mica dar eterogenă precum cea tulceană, poate da o amploare naţională unui demers comun, care adună laolaltă toate grupurile etnice tulcene. De atunci şi până în prezent cele peste 40 de proiecte implementate au confirmat faptul că Tulcea avea nevoie şi are nevoie de actori activi  în cadrul societăţii civile.

      “Proiectele pe care le-am iniţiat de-a lungul anilor au beneficiat de sprijinul comunităţii – autorităţi publice, şcoală, organizaţii non-guvernamentale şi mediul privat. Secretul longevităţii noastre este seriozitatea . Într-un oraş mic sunt foarte importante o bună reputaţie profesională şi schimbul reciproc de resurse. Societatea civilă tulceană este foarte unită – ne cunoaştem între noi, facem schimb de experienţă şi informaţii , ne ajutăm la nevoie şi ne bucurăm împreună de recunoaştere publică în cadrul Galei Voluntarului Tulcean sau Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Este adevărat că resursele materiale sunt limitate, pentru că suntem entităţi private şi ne autofinanţăm.

      Încă existăm după 11 ani de la înfiinţare pentru că am rămas activi şi în anii în care nu am avut prea mulţi bani pentru cofinanţat proiecte- am făcut proiecte 0 lei sau de valoare mica (până în 5000 de lei), ne-am valorificat la maximum resursele de care dispuneam (logistica rămasă din proiectele anterioare, expertiza în lucrul cu tinerii) şi ne-am promovat toate activităţile, ca să rămânem în memoria comunităţii şi să avem acces la noi voluntari.  Lucrul cu tinerii este o adevărată provocare dar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor ” a declarat Ana Lazăr, coordonator de voluntari.

      Toate proiectele implementate începând cu anul 2006 au avut în centru comunitatea tulceană, propunându-şi să contribuie la creşterea gradului de informare cu privire la potenţialul cultural al Tulcii şi creşterea gradului de implicare al tinerilor în viaţa propriei comunităţi.

      “Tinerii sunt viitorii cetăţeni adulţi. Cred că ne-am propus un obiectiv destul de ambiţios – dezvoltarea personală a voluntarilor noştri şi grupului ţintă din proiectele noastre, prin implicarea în proiecte  artistice- dar modul în care au evoluat ulterior ne-a confirmat că au nevoie de îndrumare, de evenimente publice care să îi ajute să îşi facă cunoscut potenţialul. Tinerii au nevoie de recunoaştere şi de încurajare , ca să dobândească o legătură cu comunitatea.

      În ceea ce priveşte cel de-al doilea obiectiv al organizaţiei noastre- promovarea diversităţii etnice, acesta este în continuare o prioritate pentru noi ! Anul acesta Săptămâna Filmului Interetnic va ajunge la cea de a XII-a ediţie iar parteneriatul nostru cu etniile tulcene şi Primăria municipiului Tulcea este activ . De asemenea analizăm posibilitatea realizării unei noi publicaţii menită să promoveze peste graniţele judeţului modelul unic de convieţuire interetnică armonioasă din judeţul nostru.

      Sunt fericit şi mândru că am aniversat 11 ani de activitate ai Centrului Eudivers, şi îmi doresc ca pe viitor să implementam şi mai multe proiecte de succes. Mulțumesc  tuturor celor care s-au implicat pe parcursul acestor ani în buna implementare a proiectelor noastre” a declarat Cornel Ditcov, preşedintele EU divers.

      La sfârşitul săptămânii trecute EU diverşii au sărbătorit în avans aniversarea celor 11 ani de activitate.

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum