Autentificare

Statistici

Cine este online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
EUstiu! - Poftiti in trenul european! Imprimare
Scris de EU divers   
vineri, 06 iulie 2007

      Proiectul In-Transit  pune în prim-plan vieţile tinerilor europeni – un film de 15 minute şi un site internet interactiv. Este UE pe calea cea bună? În ce direcţie merge?
     „Tinerii […] trebuie să ia cuvântul şi să aleagă direcţia”, a declarat Cristina Basto care a colaborat la coordonarea acestui proiect. Personajele din film sunt caricaturi perfecte ale stereotipurilor europene: un britanic care consideră Europa de Est ca fiind „lumea a treia”, o franţuzoaică arogantă, un italian lipsit de ruşine care flirtează cu o suedeză iubitoare de modă, un german plictisitor.

     Filmul, care a rulat pentru prima dată cu ocazia aniversării semicentenarului UE, în luna martie la Bruxelles, într-o sală plină ochi, dispune de un site internet interactiv. Luaţi loc într-un vagon imaginar din trenul virtual In-TransitEnglish (en)  şi intraţi în contact cu ceilalţi pasageri. Făcând clic pe locurile celorlalţi pasageri, puteţi vizualiza profilurile lor şi participa în discuţia on-line.

     Proiectul s-a bucurat de sprijinul AEGEE şi AIESEC, două dintre cele mai importante asociaţii de studenţi din lume. De asemenea, printre cei care au susţinut proiectul se numără şi personalităţi din Parlamentul European şi Comisia Europeană. Obiectivul acestui proiect este de a crea o platformă de discuţii între tineri despre starea actuală a Europei şi prin intermediul căreia tinerii îşi pot face cunoscute opiniile.

     Mai multe informatii despre In-Transit  se pot obtine de la adresa:
http://www.in-transit.org/site/index.php
{moscomment}

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum