Autentificare

Statistici

Cine este online

Avem 20 vizitatori online

Parteneri Media

obiectiv
 

Prima Pagina
EUstiu! - Aveti ceva de spus despre Europa? Imprimare
Scris de EU divers   
marşi, 10 iulie 2007

      Recent, a fost lansat un nou site internet, Radio Web Europe, unde tinerii îşi pot împărtăşi opinii pe teme europene. Utilizatorii acestui site îşi pot publica propriile materiale (înregistrări video, interviuri, jocuri sau desene animate) şi discuta teme de actualitate, de la dezvoltare durabilă la libera circulaţie în Europa.
    Obiectivul acestei iniţiative finanţate de Uniunea Europeană este de a alimenta dezbaterile pe teme europene în rândul tinerilor şi, mai ales, de a le da acestora cuvântul. Urmează să fie utilizate noi mijloace de comunicare, precum podcasturi audio şi video, pentru a lua pulsul tinerei generaţii europene.

Radio Web Europe, prezentat de către organizaţia Cenasca Cisl din Italia în parteneriat cu alte şapte organizaţii, fiecare reprezentând câte o ţară din UE, se numără printre proiectele selecţionate de Uniune în cadrul planurilor de ameliorare a dialogului său cu cetăţenii. Dintre celelalte proiecte, cităm:

    * Speak up Europe (European Movement International, Bruxelles)
    * European citizens’ consultations (King Baudouin foundation, Bruxelles)
    * Unsere Botschaft an Europa (Deutsche Gesellschaft, Berlin).

După votul negativ al electoratului din Franţa şi Ţările de Jos în cadrul referendumului privind tratatul de instituire a unei Constituţii pentru Europa, Uniunea Europeană doreşte să asculte mai îndeaproape opiniile cetăţenilor cu privire la diverse teme europene.

Informatii suplimentare se pot gasi aici http://www.radiowebeurope.eu/ 
{moscomment}

 
< Precedent   Urmator >
Image galerie foto Forum